Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Νίκος Καρατζάς: "Όχι άλλο μνημόνιο στους δήμους και τις περιφέρειες"

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010, 12:56
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Την αγανάκτησή του εκφράζει το μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης Χαλκίδας του ΠΑΣΟΚ κ. Καρατζάς Νίκος για το λεγόμενο διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και το χαρακτήρα που έλαβαν, λέγοντας ότι κριτήριο επιλογής πρέπει να είναι η ικανότητα των υποψηφίων και όχι το μνημόνιο, από το οποίο- όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά- "μπουχτίσαμε".

Η δήλωση στην οποία προέβη έχει ως εξής:

"Έλεος πια. Εκλογές για την αυτοδιοίκηση έχουμε, δεν βαρέθηκαν κάποιοι αυτή την καραμέλα του μνημονίου. Αλλά βέβαια άμα δεν έχεις να πεις κάτι για την αυτοδιοίκηση, άμα χρόνια τώρα προσπαθείς να δουλέψεις το λαό θα αλλάξεις τακτική;

Για το ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτών έκλεισε οριστικά το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Το σημαντικό είναι ότι η χώρα, απομακρύνθηκε οριστικά, χάρη στη ψήφο του Ελληνικού λαού, από μια δραματική περιπέτεια πολιτικής αστάθειας στην οποία κινδύνευε να την οδηγήσει η εθνικά ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αλλοίωσε το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, για να αμφισβητήσει - αποτυχημένα όπως αποδείχτηκε - την νομιμοποίηση της κυβέρνησης.

Με λίγα λόγια: η σοφή ψήφος του Ελληνικού λαού ήταν ψήφος σταθερότητας. Το αποτέλεσμα δεν επέτρεψε σε κανέναν και κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει τη λαϊκή νομιμοποίηση. Για αυτό και κανείς δεν διανοήθηκε να ζητάει σήμερα εκλογές.

Η ώρα του δεύτερου γύρου έφτασε και νομίζω ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης δεν πρέπει να ξεχάσει ότι ψηφίζει για όλες τις αλλαγές που φέρνει ο "Καλλικράτης", για το συμμάζεμα και τη διαφάνεια που πρέπει επιτέλους να υπάρχει και σ' αυτό τον τομέα της διοίκησης και όχι βέβαια για μνημόνια και μηνύματα προς την κυβέρνηση γιατί πολύ απλά κανείς Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης δεν πρόκειται ούτε να μας δώσει σύνταξη στα 50, ούτε να μας αυξήσει το μισθό, ούτε να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Έχουμε μπροστά μας ένα δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών, με κριτήριο πλέον την ικανότητα των υποψηφίων να ανταποκριθούν στις σύνθετες και αυξημένες ευθύνες τις οποίες αναλαμβάνουν, μέσα από αυτή τη μεγάλη αλλαγή του Καλλικράτη.

Όχι άλλο μνημόνιο στους δήμους και στις περιφέρειες, μπουχτίσαμε" .


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.