Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Η επόμενη μέρα των εκλογών στο δήμο Καρύστου"

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010, 14:43
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος της "Ένωσης Δημοτών Καρυστίας" Γιάννης Μανώλης αναφέρεται στην επόμενη μέρα των εκλογών και με ανακοίνωσή του απευθύνεται στους δημότες του νέου δήμου Καρύστου, ευχαριστώντας τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο συνδυασμό.

"Η εμπιστοσύνη που μας δείξατε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου μας αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση, γιατί οι κόποι μας έπιασαν τόπο και οι προτάσεις μας έτυχαν ευρείας αποδοχής. Από την άλλη σκεπτικισμό και ανησυχία για το πώς θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής. Σε κάθε περίπτωση κυρίαρχο είναι το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε εσάς, τον κυρίαρχο λαό.

Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας. Θα δώσουμε συντονισμένες μάχες για να αποτελέσουμε προστιθέμενη αξία, όχι παράδειγμα προς αποφυγήν. Θα ενώσουμε όλους τους πολίτες κάνοντας τους να νιώσουν ότι κυρίαρχες είναι οι αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισονομίας και της αξιοκρατίας, δεν θα τους διαχωρίσουμε σε δικούς μας και ξένους.

Για να επιτύχει το εγχείρημα 'Καλλικράτη' χρειάζεται ενότητα, όχι τοπικούς διαχωρισμούς. Χρειάζεται σύνθεση απόψεων, όχι κομματικές περιχαρακώσεις. Χρειάζεται να κυριαρχήσει η πρακτική της συλλογικής προσπάθειας, όχι η νοοτροπία ατομοκεντρικής λογικής.

Έχουμε ήδη περάσει στη δράση για να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις μας. Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Νίκος Μανώλης μου έδωσε εντολή να πραγματοποιήσω επαφές με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών για να αποκρυπτογραφήσουμε όλες τις πτυχές του Σχεδίου Καλλικράτη.

Κατόπιν των συναντήσεων αυτών, μου καλλιεργήθηκε από τη μία η ελπίδα ότι μπορούμε να έχουμε μία δημιουργική πορεία, και από την άλλη η ανησυχία για το γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση δεν είναι έτοιμη για το ποιες αρμοδιότητες μεταβιβάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τι τρόπο και πότε. Περίπου, 80 Προεδρικά Διατάγματα μένουν για να υπογραφούν ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε δυνατά. Συνεχίζουμε συντονισμένα με ξεκάθαρο πρόγραμμα. Να είστε σίγουροι ότι σε αυτή την πορεία σας θέλουμε συνοδοιπόρους."


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.