Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Έλεγχο στα Ναυπηγεία και τη Νεοχημική ζητούν οι κάτοικοι της Αυλίδας

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010, 15:00
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Επιστολή με πάνω από 500 υπογραφές κατοίκων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αυλίδας προς το δήμο Χαλκιδέων, το δήμο Αυλίδας, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, τη ΓΓ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Εισαγγελία Χαλκίδας απέστειλε ο σύλλογος ενεργών πολιτών Αυλίδας, την οποία υπογράφουν εκ μέρους του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου ο πρόεδρος και ο γραμματέας κ.κ. Κώστας Δαύλιας και Ευάγγελος Τσομώκος.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για:

"Την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα αμμοβολής που πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά τα Ναυπηγεία Χαλκίδας, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος και χωρίς καμιά διαδικασία ανακύκλωσης των αποβλήτων της αμμοβολής, ρυπαίνοντας της θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή.

Την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα της Νεοχημικής μιας εταιρίας χημικών, η οποία καθημερινά 'ποτίζει' με δηλητηριώδεις οσμές την ατμόσφαιρα της Αυλίδας και μας υποχρεώνει να εμάς τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής να αναπνέουμε μέρα - νύκτα τις επικίνδυνες καρκινογόνες οσμές της Χημικής αυτής βιομηχανίας".

Ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Ευβοίας (Διεύθυνση Υγείας και Διεύθυνση Περιβάλλοντος) και το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, "να εφαρμόσουν τον νόμο και να ελέγξουν και τις δύο επιχειρήσεις εάν εφαρμόζουν τους όρους περιβαλλοντικών επιπτώσεων με βάση τους οποίους έχουν αδειοδοτηθεί".

Επίσης ζητούν να εξεταστεί η δυνατότητα μετεγκατάστασης αυτών των μονάδων εκτός κατοικημένης ζώνης της περιοχής. Ζητούν τέλος από την δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα περιβάλλοντος να επέμβει αυτεπάγγελτα και να ελέγξει τις δημόσιες υπηρεσίες κατά πόσον εφαρμόζουν την περιβαλλοντική νομοθεσία για τις δύο αυτές συγκεκριμένες ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής.

Σχετικά θέματα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.