...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Συνεχίζονται οι εργασίες αμμοβολής στα Ναυπηγεία Χαλκίδας - Αγνωστη η διάθεση των αποβλήτων

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010, 20:21
- - -

Οι Ενεργοί Πολίτες Ευβοίας, επανέρχονται στο θέμα των εργασιών αμμοβολής στα Ναυπηγεία Χαλκίδας. Στις 23/10/2008 είχαν καταθέσει ερώτηση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας για τις εργασίες αμμοβολής στα Ναυπηγεία Χαλκίδας. Συγκεκριμένα ρωτούσανε αν προβλέπονται εργασίες αμμοβολής στα πλοία που επισκευάζει, τι τύπου αμμοβολή προβλέπεται από τη μελέτη και υπό ποιους όρους και τι προβλέπει η μελέτη για την επεξεργασία και διάθεση των υπολειμμάτων της αμμοβολής.

Όπως αναφέρουν όμως δεν έχουν πάρει καμία απάντηση, ενώ τα Ναυπηγεία συνεχίζουν να επιτελούν εργασίες αμμοβολής, κατά προτίμηση τη νύκτα, τεράστιοι όγκοι με απόβλητα της αμμοβολής συγκεντρώνονται κάθε τόσο στους υπαίθριους χώρους του Ναυπηγείου αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο οι οποίοι μετά από ένα διάστημα εξαφανίζονται.

Οι Ενεργοί Πολίτες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τον τρόπο και το χρόνο που γίνονται οι εργασίες, σημειώνοντας ότι στα υφαλοχρώματα χρησιμοποιούνται τοξικές ουσίες. Παράλληλα καταθέτουν τα παρακάτω ερωτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες:

"Είναι νόμιμες οι εργασίες αμμοβολής που γίνονται στα Ναυπηγεία Χαλκίδας; Αν δεν είναι γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες κωφεύουν παρά τις επώνυμες συχνές καταγγελίες φορέων και πολιτών; Γιατί το Λιμενικό Χαλκίδος δεν έχει ποτέ (όπως ισχυρίζεται στις τηλεφωνικές καταγγελίες των κατοίκων) διαθέσιμο προσωπικό; Εάν είναι νόμιμες τι προβλέπονται από τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις εργασίες αυτές και για τη διάθεση των τοξικών αποβλήτων της αμμοβολής;".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2010