Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Διευκρινήσεις δίνει η Ατλάντικ για την πορεία της εταιρείας. Κλείνουν και πωλούν καταστήματα.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010, 11:40
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Μετά την υπαγωγή της εταιρείας Ατλάντικ στην πτωχευτική διαδικασία και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον διακανονισμό των χρεών η διοίκηση της εταιρείας απαντά σε σχετική επιστολή του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δίνοντας συγκεκριμένες διευκρινήσεις αναφορικά με τα όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου εξυγίανσης έχει σταματήσει η λειτουργία καταστημάτων χονδρικής πώλησης και στη Χαλκίδα, όπου άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας.

Όπως αναφέρεται "Η Εταιρεία στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού της σχεδίου με στόχο την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων της, την εξορθολογικοποίηση του κόστους λειτουργίας, την εξοικονόμηση πόρων, την μείωση των υποχρεώσεων έναντι των προμηθευτών και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, προχώρησε από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι σήμερα στην πώληση συνολικά οκτώ 8 καταστημάτων (Πάτρα 1, Θεσσαλονίκη 2, Γύθειο 1, Αθήνα 3, Αίγιο 1.

Τα εν λόγω καταστήματα δεν ήταν ιδιόκτητα. Μετά την πώληση των ανωτέρω καταστημάτων το δίκτυο της Ατλάντικ αριθμεί σήμερα 131 καταστήματα. Τα έσοδα από την πώληση των ανωτέρω καταστημάτων αξιοποιήθηκαν στη μείωση των υποχρεώσεων της εταιρείας (στις περιπτώσεις όπου ο αγοραστής ήταν και προμηθευτής η πώληση έγινε με συμψηφισμό υπολοίπου). Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει σταματήσει την λειτουργία 7 καταστημάτων χονδρικής πώλησης στις περιοχές Τρίπολη, Χαλκίδα, Ρόδο, Λάρισα, Αττική, Μεσολόγγι και Μυτιλήνη καθώς και 6 καταστημάτων Λιανικής πώλησης στην Αθήνα 4, Καλάβρυτα και Αργος.

Η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρησιακό της πλάνο, το οποίο κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στο πλαίσιο της αίτησης υπαγωγής της Εταιρείας στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 ΕΠ του Ν. 3588/2007 και η οποία εγκρίθηκε δυνάμει της με αριθμό 1022/2010 απόφασής του. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, η Εταιρεία αποφάσισε την επικέντρωση στον τομέα λιανικής επενδύοντας στην νέα της εταιρική ταυτότητα.

Παράλληλα η Ατλάντικ αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της για τον διακανονισμό των χρεών και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας. Επιπλέον στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του επιχειρησιακού της πλάνου, η διοίκηση εξετάζει εναλλακτικά σενάρια και για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό αμελλητί για οποιαδήποτε εξέλιξη".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.