Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Λευτέρης Ραβιόλος: "'Ποντικοί' οδήγησαν στη 'φάκα' την πρόοδο του τόπου"

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010, 11:42
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στα αίτια που οδήγησαν το συνδυασμό "Νέος Δήμος-Νέος Ξεκίνημα" στο δήμο Καρύστου στην εκλογική ήττα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής κ. Ραβιόλος Λευτέρης, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι η συμμετοχή τους στα τοπικά δρώμενα θα είναι συνεχής και ουσιαστική.

Εκτός από τα συμπεράσματα τα οποία εξάγονται, γίνεται και αναφορά στη δράση που θα αναλάβουν και στις προτάσεις τους για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή, όπως είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το θέμα της υδροδότησης.

Η ανακοίνωση του κ. Ραβιόλου έχει ως εξής:

"Μετά το τέλος των εκλογικών αναμετρήσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και μετά την απόφαση του εκλογικού σώματος, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος - Νέο Ξεκίνημα», άλλα πάνω απ'όλα ως ένας νέος άνθρωπος με όραμα και διάθεση για προσφορά στον τόπο μου, θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας αναφέρω τις διαπιστώσεις μου ως Νέος υποψήφιος.

Ο Νέος Δήμος Καρύστου, έτσι όπως διαμορφώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2011 τόσο γεωγραφικά όσο και διοικητικά απαιτεί να κρατήσουμε υπεύθυνη στάση απέναντι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας. Επιβάλλονται προσεκτικοί χειρισμοί και κατάλληλοι άνθρωποι σε καίριες θέσεις.

Η δική μας ομάδα, ενωτικά όπως ακριβώς ξεκίνησε, έχει ως αυτοσκοπό την ανιδιοτελή προσφορά στο κοινό όφελος του τόπου μας. Η σύνθεσή της από ανθρώπους ικανούς, με τεχνογνωσία και γνώσεις στις νέες αρμοδιότητες που ανατίθενται στο Δήμο Καρύστου, μας δίνει την ευκαιρία να παρέμβουμε εποικοδομητικά σε όσα θα απασχολήσουν το Δήμο μας. Αγωνιστήκαμε όλο αυτό το διάστημα με ήθος, εντιμότητα, διαφάνεια και ειλικρίνεια, σε έναν αγώνα δύσκολο:

Συγκρουστήκαμε με εταιρείες συμφερόντων και υπόδικους προέδρους. Καλύψαμε τον προεκλογικό μας αγώνα με ιδίους πόρους, δεν αναλωθήκαμε σε προσωπικές και οικογενειακές αντιπαραθέσεις και σε υποσχεσιολογίες χωρίς αντίκρισμα, δεν εξυπηρετήσαμε προσωπικά οφέλη και ακολουθήσαμε δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς λασπολογίες και προσωπική εμπάθεια.

Έχοντας κάνει την αυτοκριτική μας και την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος μπορούμε να συμπεράνουμε τα εξής:

1. Κάνοντας τον προσωπικό μου απολογισμό, εκτιμώ ότι το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε περισσότερο στο γεγονός ότι επικεντρωθήκαμε στην «επόμενη ημέρα» προσπαθώντας να εκπονήσουμε ένα εφικτό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και όχι να αναλωθούμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού και παρωχημένης πολιτικής πρακτικής. Από ότι φαίνεται δεν κατορθώσαμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμα μιας νέας και σύγχρονης αντίληψης για τον τόπο μακριά από κομματικά και επαγγελματικά στεγανά και συντεχνιακές ιδεοληψίες. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ευθύνες που θα αναζητηθούν στη συνέχεια με νηφαλιότητα που ο χρόνος εξασφαλίζει.

2. Η στήριξη του συνδυασμού μας από το κυβερνών κόμμα υπαγορεύθηκε όχι μόνο από ιδεολογικούς λόγους αλλά ταυτόχρονα με σκοπό την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης των πολιτών απέναντι στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε . Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίσαμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση του πολιτικού κόσμου της περιοχής.

3. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα κάθε άλλο παρά εξηγεί το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά μας δημιουργεί την αίσθηση ταχυδακτυλουργικών ερμηνειών. Ασκεί δε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και όχι σε αυτούς που συνειδητά ή όχι οδήγησαν στην εκλογή του Κου Μανώλη.

Οι κατηγορίες τμήματος εκπροσώπων της Αριστεράς, με τη γνωστή σε όλους μας ιστορία, ότι στους κόλπους μας συμπεριλάβαμε «χουντικούς» παραπέμπει σε προβοκατόρικες τακτικές που δεν υιοθετήθηκαν ποτέ από εμένα ούτε από τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν στο πλευρό μου όλο αυτό το διάστημα. «Χουντικοί» σε αυτές τις εκλογές δεν υπήρξαν, υπήρξαν όμως «ποντικοί» που υποκινούμενοι από προσωπικά οφέλη και φιλοδοξίες οδήγησαν στη «φάκα» την πρόοδο του τόπου μας.

Σας διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στα τοπικά δρώμενα θα είναι συνεχής, υπεύθυνη, ουσιαστική, έχοντας πάντα ως επίκεντρο το κοινό όφελος και την ανοδική πορεία του Νέου Δήμου Καρύστου, αυτή ήταν η πορεία μας προεκλογικά και έτσι σκοπεύουμε να πορευθούμε στα χρόνια που έρχονται.

Εμείς ως αντιπολίτευση, ευχαριστώντας το μεγάλο ποσοστό των πολιτών που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους δηλώνουμε παρόντες, ενεργοί, δυναμικοί και αποφασιστικοί, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του νέου εγχειρήματος, έτοιμοι να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε τη βοήθεια μας.

Τα πολιτικά και οικονομικά παζάρια, το δείξαμε και στην πράξη ότι δεν τα γνωρίζουμε και ούτε μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρει όμως ο τόπος που μεγαλώσαμε, ανδρωθήκαμε, δημιουργήσαμε και θα δημιουργούμε.

Γι'αυτό σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε όλοι μαζί από το μετερίζι που έδωσε στον καθένα μας ο λαός.

Ως πρώτη δράση, καλώ τον απερχόμενο Δήμαρχο Καρύστου Κο Πλατυμέση να συγκαλέσει Γενική συνέλευση το συντομότερο δυνατόν, με θέμα την άμεση επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης από την πηγή της Λάλας, με τη συμμετοχή του Νέου Δήμαρχου Καρύστου κου Μανώλη, της Δημάρχου Στυρέων κας Μούτσου, της Κας Βρανά, εκπροσώπου του Σ.Π.Ε.Ν.Κ, εκ μέρους του συνδυασμού μου εμένα τον ίδιο, τον Δημήτριο Σαραβάνο, χημικό μηχανικό, τον Αλκιβιάδη Βόσσο, ιατρό και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καρύστου, καθώς και όποιον εξειδικεύεται στον τομέα αυτό. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να επιβαρύνει την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας με συνέπειες που μακροχρόνια δεν μπορούν να υπολογισθούν.

Δεύτερον όσον αφορά το ιδιοκτησιακό, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων του Υπουργείου Επικρατείας .Είναι ανάγκη να σχεδιαστούν συγκροτημένες δράσεις και κινητοποιήσεις. Θέτω επικεφαλής της ομάδας δράσης από τον συνδυασμό μας τον Σαραβάνο Γεώργιο, τον Σαραβάνο Δημήτριο και τον Πολυχρόνη Πολυχρονίου".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.