Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ θα επιδιώξει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010, 11:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και των σωματείων των εργαζομένων στο ΙΚΑ Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της μείωσης προσωπικού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, η Ομοσπονδία Εμποροβιομηχανικών Συλλόγων, ο Σύλλογος Φοροτεχνικών και εκπρόσωπος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Επισημάνθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι συναλλασσόμενοι, ασφαλισμένοι και εργοδότες, καθώς δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτησή τους, δεδομένου ότι το στελεχιακό δυναμικό του Ιδρύματος έχει μειωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται ούτε το ήμισυ του οργανογράμματος των υπηρεσιών του Νομού.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των συναλλασσόμενων με τα καταστήματα του Ιδρύματος είναι αρκετά μεγάλος το εναπομείναν ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ασφαλισμένων και επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται εργασία και να μην είναι δυνατός ο έλεγχος και η παροχή υπηρεσιών.

Επιπλέον, παρουσιάζεται εκ των πραγμάτων αδυναμία στην εξυπηρέτηση των εσόδων και δημιουργούνται αρνητικές προϋποθέσεις στην προσπάθεια εξυγίανσης του Ιδρύματος.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να ζητήσουν από τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο να επισκεφθεί τη Χαλκίδα προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος και να μεριμνήσει για την ουσιαστική στελέχωση των καταστημάτων του Ιδρύματος.

Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος θα αποβεί σε βάρος του Ιδρύματος, καθώς απαξιώνεται ο ρόλος του και διογκώνεται η αδυναμία ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις του.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.