Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Χαράλαμπος Μανιάτης: "Επιλέγω το ρόλο του στρατιώτη δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη"

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010, 13:40
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» και προσδιόρισε ότι κινείται στο Κέντρο και πως πρόκειται για ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα.

Η εκδήλωση της παρουσίασης έγινε στο θέατρο Μπάτμιτον και παρόντες ήταν περίπου πέντε χιλιάδες πολίτες οι οποίοι κλήθηκαν από την κυρία Μπακογιάννη να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.

Μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας και περιφερειάρχης Αττικής κ. Μανιάτης Χαράλαμπος, ο εξ' απορρήτων της κας Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο κ. Μανιάτης δήλωσε:

"Είναι ένα κίνημα η δημιουργία του οποίου πιστεύω, πως είναι αίτημα της κοινωνίας, διότι πλέον όλοι οι πολίτες κατάλαβαν τους μύθους με τους οποίους έζησε το ελληνικό κράτος τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο πρώτος μύθος είναι ότι το κράτος δεν μπορεί να ζει με δανεικά, πρέπει να μεριμνά για να προϋπολογίζει σωστά και να ισοσκελίζει τα έσοδά του με το έξοδά του, όπως κάνει μία οικογένεια.

Ο δεύτερος μύθος είναι, ότι το πολιτικό σύστημα εξεμέτρησε -με τη μορφή που υπάρχει σήμερα- το ζην, διότι πάντα μέτραγε το πολιτικό κόστος και όχι το κόστος κάθε διοικητικής απόφασης και κατέληξε σήμερα να πιστεύει ότι εξυπηρετεί τη χώρα ενώ εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό του.

Ο τρίτος μύθος είναι ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία και κάθε φορά πρέπει να βρίσκουμε τρόπους η κοινωνία να κάνει την αυτοκριτική της και να αποφασίζει για το πως θα πορευτεί και θα συνεχίσει, ζώντας σε ένα περιβάλλον καθαρά στον πυρήνα της Ευρώπης και όχι στην απομόνωση των τριτοκοσμικών κρατών η αυτών που κοιτάνε να πορευτούν μόνα τους.

Σε αυτό το σκεπτικό έρχεται η πρόταση της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ήταν μέλος του συστήματος είναι συνυπεύθυνη για ό,τι έχουμε δει και ακούσει, αλλά όλη η εμπειρία της κρίσης της δημιούργησε την ανάγκη της αυτοκριτικής.

Παρουσιάστηκε ενώπιον ενός ακροατηρίου 5000 ατόμων και της ελληνικής κοινωνίας και πρώτη είπε, ότι πρέπει να αλλάξει η ίδια. Από την αξιοπιστία της πρότασης αυτής, της αλλαγής πρώτα της Ντόρας Μπακογιάννη και μετέπειτα όσων την ακολουθούν θα εξαρτηθεί η επιτυχία του εγχειρήματος".

Απαντώντας στο ερώτημα ποιος θα είναι ο ρόλος του στο νέο εγχείρημα ο κ. Μανιάτης υποστήριξε: "Έχοντας την εμπειρία της συνεργασίας μαζί της επιλέγω το ρόλο του στρατιώτη και του πλησίστιου ανθρώπου δίπλα της. Οι ρόλοι θα εξαρτηθούν από το συνέδριο και από την οργανωτική δομή, που δεν θα έχει σχέση με το παρελθόν, με τις τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές και τους κομματάρχες.

Θα είναι μία οριζόντια οργανωτική δομή όπου πραγματικά πρωτοβουλίες ανθρώπων, κινήσεις και συμμαχίες θα οδηγούν κάθε μέρα τη φωνή του πολίτη να ακούγεται στα ανώτερα όργανα και το βασικότερο η νομιμοποίηση, καταστατικά, όλων των τάσεων δεν θα απαγορεύεται, αλλά θα επιτρέπεται η διαφωνία, για να μην πω θα προκαλείται, για να επέρχεται η σύνθεση.

Το να πιστεύεις κάτι διαφορετικό για τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή που χρόνια τον πάλευα να τον εφαρμόσουμε σαν κυβέρνηση, σαν κόμμα και σαν καταστατική αρχή και κανείς δεν το δεχόταν, αντίθετα παραλίγο να υπάρξει και αντίδραση είναι λάθος.

Είναι λάθος σε σύγχρονα κόμματα να λες ότι μονολιθικά πιστεύουμε αυτό. Να εφαρμόζεται η Αρχή της πλειοψηφίας είναι στα πλαίσια της δημοκρατίας, αλλά είναι λάθος να μην ακούγεται και η φωνή της μειοψηφίας".

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε, επίσης, ότι δεν πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα, αντίθετα η κα Μπακογιάννη κατέθεσε προτάσεις που έχουν πολιτικό κόστος, όπως η κατάργηση της μονιμοποίησης για τους νέους δημοσίους υπαλλήλους ή για τη μείωση της δύναμής τους στα 2/3.

Δεν θέλησε να σχολιάσει, "αντισχολιαστικά", όπως είπε- τα όσα ανέφερε η Ρηγίλλης. Αλλωστε, "σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, δεν απαντάνε σε πολιτικές προκλήσεις, αλλά συνθέτουν όλες τις απόψεις".

Ο κ. Μανιάτης περιορίστηκε στο να δηλώσει: "Θεωρώ ότι περνάμε εθνική κρίση στην οποία το μέλλον θα ρίξει προβολείς πίσω και τότε θα δείξει ο καθένας τη στιγμή που κλήθηκε να σώσει ή όχι την πατρίδα τι αποφάσισε. Σέβομαι κάθε πολιτική δύναμη. Με συνδέουν τόσα πολλά με τους αγώνες της ΝΔ και θα ήταν ανίερο να προβώ σε οποιοδήποτε σχόλιο. Σέβομαι κάθε πολιτική δύναμη".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.