Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επίτιμος δημότης Χαλκίδας ο διακεκριμένος στο εξωτερικό καθηγητής κ. Δασκαλάκης

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010, 13:00
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου το 27ο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και φιλοξενεί το παράρτημά της στο Νομό.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Νομαρχιακό Μέγαρο, σε τέσσερες συγχρόνως συνεδρίες. Εκτός από τις κεντρικές ομιλίες και τις 70 περίπου εισηγήσεις των μελών πάνω σε διδακτικά και παιδαγωγικά θέματα, θα υπάρξουν στρογγυλά τραπέζια, όπου τα μέλη θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω στο καυτό ζήτημα του Δασκάλου των μαθηματικών στη σχολική τάξη, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να μιλήσουν διακεκριμένοι Έλληνες από το εξωτερικό, όπως η κα Ναρδή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του East England και ο κύριος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο MIT των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, το τοπικό παράρτημα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας και την ΕΛΜΕ Ευβοίας, διοργανώνει ειδική εκδήλωση προς τιμής του κ. Δασκαλάκη και της Μαθητιώσας Νεολαίας του νομού.

Η εκδήλωση αυτή θα γίνει το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο θέατρο Παπαδημητρίου και θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων από όλο το νομό.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει στους μαθητές ο κύριος Κ. Δασκαλάκης με θέμα τη διαδρομή του από το Ελληνικό σχολείο μέχρι το κορυφαίο Τεχνολογικό ίδρυμα στον κόσμο.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν στον Καθηγητή ερωτήσεις που αφορούν τις σπουδές του, το έργο του αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος MIT.

Ο κ. Δασκαλάκης είναι 29 ετών, διάσημος για τις εργασίες και τα ερευνητικά του επιτεύγματα και έχει τιμηθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για την μεγάλη του αυτή προσφορά που τιμά την Ελλάδα και προβάλει διεθνώς τη χώρα, ο Δήμος Χαλκιδέων θα ανακηρύξει τον κ. Δασκαλάκη επίτιμο Δημότη της πόλης.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.