Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μαρκόπουλος: "Να εξαιρεθούν από το άρθρο για τις απαλλοτριώσεις οι διακατεχόμενες εκτάσεις που είναι στην Επιτροπή Ιδιοκτησιακών Διαφορών"

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010, 10:53
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Μιλώντας στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος στο πλαίσιο της συζήτησης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Επικρατείας: «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» ζήτησε να εξαιρεθούν από το άρθρο 10 για τις απαλλοτριώσεις οι δασικές εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται στην Επιτροπή Επιλύσεων Ιδιοκτησιακών Διαφορών.

Όπως τόνισε με βάση το εν λόγω άρθρο: "εγγίζουν ένα τεράστιο ζήτημα διακατεχόμενων δασικών εκτάσεων που σήμερα βρίσκονται στην Επιτροπή Επίλυσης Ιδιοκτησιακών Διαφορών. Αυτές οι εκτάσεις αφορούν δεκάδες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα και πάντως, το σύνολο του Νομού Ευβοίας και τη Σκύρο".

Ο κ. Μαρκόπουλος, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του υπογράμμισε: "Εάν προχωρήσει το άρθρο 10, χωρίς να εξαιρεθούν οι διακατεχόμενες, οι οποίες είναι στην Επιτροπή Ιδιοκτησιακών Διαφορών, τότε έχετε κάνει δύο πράγματα μαζί. Πρώτον, τις εταιρείες εκείνες οι οποίες έχουν νοικιάσει εδώ και δεκαετίες από τους ιδιώτες, για τους οποίους υπάρχει αμφιβολία εάν τους ανήκουν τα κτήματα.

Αδίκως τους έχουμε βάλει και πληρώνουν και από την άλλη πλευρά, εάν το κράτος κάνει απαλλοτρίωση γι' αυτές, ενώ ανήκουν σε ιδιώτες, όπως καταλαβαίνετε, θα φέρει διπλό κακό.

Σας ζητώ, λοιπόν, να εξαιρέσετε από αυτό το άρθρο -το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι οριακό συνταγματικά, σας το είπα και πριν- εκείνες τις δασικές εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται στην Επιτροπή Επιλύσεων Ιδιοκτησιακών Διαφορών, για έναν απλούστατο λόγο, ότι έτσι κι αλλιώς, με βάση το σχέδιο νόμου, θα πρέπει η απαλλοτρίωση να κοινοποιηθεί στον ιδιοκτήτη. Όταν δεν υπάρχει, λοιπόν, ιδιοκτήτης, αλλά το κράτος νομίζει ότι είναι δικά του, δεν μπορεί να γίνει απαλλοτρίωση.

Και γι' αυτό σας έχω και τη συγκεκριμένη νομική γνωμοδότηση, καθώς επίσης -και δυστυχώς- αποφάσεις του κράτους που έχουν αναστείλει αδειοδοτήσεις αιολικών πάρκων σε αυτές τις περιοχές, γιατί ακριβώς οι ιδιοκτησίες αυτές βρίσκονται σε αμφιβολία".

Σχετικά θέματα:

  • Σίμος Κεδίκογλου: Έχουμε την ευκαιρία, μπορούμε να δώσουμε οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νότιας Καρυστίας www.servitoros.gr/news/view.php/31118/
  • Διαβεβαιώσεις για την οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Νοτια Καρυστία έλαβε ο Νίκος Μανώλης www.servitoros.gr/news/view.php/31105/
  • Γιώργος Παπαγεωργίου: "Δεύτερη επίθεση δέχτηκαν οι ιδιοκτήτες γης Νότιας Καρυστίας" www.servitoros.gr/news/view.php/31104/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.