Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συμεών Κεδίκογλου: «Ώριμες οι συνθήκες για οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού στη Νότια Εύβοια»

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010, 15:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου μιλώντας στη βουλή για επιμέρους άρθρα του Νομοσχεδίου, σχετικά με την «επιτάχυνση αδειοδότησης των επενδύσεων» (fast track), υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των ιδιοκτητών γης έναντι στην αναγκαστική απαλλοτρίωση λόγω της ιδιομορφίας, που εξήγησε ότι υπάρχει στη Νότια Εύβοια, σχετικά με το ιδιοκτησιακό και κατέληξε υπερασπιζόμενος την Πράσινη Ανάπτυξη με μέτρο και σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών.

Συγκεκριμένα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξαίρεση από το νομοσχέδιο των περιοχών, που είναι στην επιτροπή επίλυσης ιδιοκτησιακών διαφορών. Μάλιστα ο Υπουργός έκανε δεκτή την, από κοινού, παρατήρηση του βουλευτή αλλά και του βουλευτή Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλου αυτό να μην ισχύσει από την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά μετά την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Συγκεκριμένα σε νομοτεχνική βελτίωση, που έφερε στις 18 Νοεμβρίου ο Υπουργός στο άρθρο 10 Παρ. 4 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «σε περίπτωση αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών επιτροπών, η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται».

"Είναι η 2η φορά, μετά το ζήτημα των λατομείων, όπου η συναίνεση και η κοινή δράση βουλευτών του νομού συνέβαλε σε μία δίκαιη λύση" επισημαίνει ο κ. Συμεών Κεδίκογλου.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.