Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μαρία Ανδρέλλου: "Η στάση μου ήταν καθαρή όπως πάντα"

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010, 13:55
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Αντιπαραθέσεις και αψιμαχίες έφερε η επόμενη ημέρα των εκλογών στην Κάρυστο και μέσω ανοικτών επιστολών και ανακοινώσεων συνδυασμοί και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι απευθύνονται στους δημότες σχολιάζοντας εκατέρωθεν δηλώσεις.

Η κα Ανδρέλλου Μαρία, δημοτική σύμβουλος Καρύστου σε επιστολή της αναφέρει τα εξής:

"Παρότι οι δημόσιες παρεμβάσεις, τις περισσότερες φορές έχουν μόνο σκοπό την παρουσία του γράφοντος, τολμώ να διατυπώσω κάποιες παρατηρήσεις, με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Καρύστου την τετραετία 2006-2010 και μάλιστα ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Χαιρετίζω κατ' αρχήν όλους σας από τον Αλμυροπόταμο έως την Αμυγδαλιά και εύχομαι όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για την πρόοδο της Καρυστίας, μια και μας ενώνουν κοινά προβλήματα αλλά και κοινά γεωγραφικά, πολιτιστικά, ιστορικά και κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά.

Το δικαίωμα να μιλήσω μου το δίνει ο θεσμικός ρόλος, που μου ανέθεσαν οι συμπολίτες μου την προηγούμενη τετραετία, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την οποία με ανελλιπή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, με γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο και όχι κοκορομαχίες, στηρίξαμε την πρόοδο του τόπου μας.

Από σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία, τα λόγια περιττεύουν, τόσο γρήγορα. Οι ανακοινώσεις όμως των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής την κ. Βρανά και «Νέος Δήμος-Νέο Ξεκίνημα» του κ. Ραβιόλου, με παρακίνησαν να διατυπώσω τις παρατηρήσεις μου. Να τις διατυπώσω δημόσια, χωρίς υπονοούμενα και να τις θέσω στην κρίση των συμπολιτών μου.

Στην ανακοίνωση του κ. Ραβιόλου παρατήρησα τον ίδιο συγχυτικό λόγο, με αυτόν που προεκλογικά διατύπωσε. Κατ' αρχήν εξακολουθεί και μετεκλογικά να αυτοχαρακτηρίζεται Νέος υποψήφιος, ενώ ήδη είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, θέση θεσμική και υπεύθυνη. Χρησιμοποιεί ξανά τη φράση, κατάλληλοι άνθρωποι. Αν πραγματικά προσέγγιζε την αυτοδιοίκηση σύγχρονα, δημοκρατικά και ανθρωποκεντρικά, θα έπρεπε επιτέλους να γνωρίζει ότι η κοινωνία, σε κάθε της εκπροσώπηση και κυρίως τοπική, εκφράζεται δημοκρατικότερα και αποδίδει οφέλη στο σύνολο, όταν αντιπροσωπεύεται σε όλη της τη διαστρωμάτωση. Δηλαδή και ο γιατρός και ο αγρότης και ο ψαράς και ο επαγγελματίας είναι εξίσου κατάλληλοι να «φέρουν» τις ανάγκες και τις αγωνίες του τόπου τους. 'Ολοι είναι κατάλληλοι να αγωνισθούν για να υλοποιήσουν, με θάρρος και τόλμη, το σχέδιο που εκ των προτέρων έχουν καταθέσει στους συμπολίτες τους! Ουαί και αλλοίμονο αν μας διοικούν αποκλειστικά οι τεχνοκράτες, μια τοπική τρόικα «πετυχημένων» (όπου ποιος είναι τελικά ο επιτυχημένος; Μήπως ο ... «κονομημένος»;). Και από πότε κάποιοι αυθαίρετα βάζουν μορφωτικά κριτήρια, που ο νόμος δεν ορίζει, για το δήμαρχο, όταν με τους ίδιους τίτλους σπουδών έχουμε πετυχημένους νομάρχες και άλλους αυτοδιοικητικούς;

Επίσης παρατηρώ, ότι στην ανακοίνωσή του ο κ.Ραβιόλος, υποτιμά τη σοφία και την κρίση του λαού μας και μετά τις εκλογές, όταν θεωρεί βέβαιο ότι ο λαός έπεσε θύμα κάποιων επιτήδειων «ποντικών». Επιτέλους, ας μην υποτιμούμε τόσο πολύ το λαό. Εκεί όμως που εξεπλάγην πραγματικά είναι η δήλωσή του, στη δεύτερη παράγραφο της μετεκλογικής του ανακοίνωσης, ότι εξασφάλισε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση του πολιτικού κόσμου της περιοχής. Τι εννοεί πραγματικά; Αναφέρεται στο σύγχρονο μοντέλο αυτοδιοίκησης, που η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, με το σχέδιο Καλλικράτης, προσπαθούν να εφαρμόσουν ή αναφέρεται σε εκείνο το ξεπερασμένο μοντέλο αυτοδιοίκησης, που λειτουργούσε ως άντρο κομματαρχών και παραγόντων και που τα τελευταία χρόνια, αργά αλλά σταθερά, προσπαθεί να αποτινάξει η κοινωνία και το ίδιο το πολιτικό σύστημα; 'Όταν λέει πολιτικό κόσμο της περιοχής, σε ποιους αναφέρεται; Στους Βουλευτές του νομού ή σε τοπικούς παραγοντίσκους; Πριν κατέβει στην κοινωνία, ως Νέος άνθρωπος και Νέος υποψήφιος, κοιτώντας την κατάματα, εξασφάλισε δηλαδή τη συναίνεση εκείνων που αναφέρει; Για ποιο λόγο; Δεν γνώριζε ότι πρώτο το κόμμα, το οποίο τον στήριζε, δίνει κυρίαρχο λόγο στην τοπική κοινωνία και στα προτάγματά της; 'Ομως οι εκλογές τελείωσαν.

Η επόμενη μέρα είναι σκληρή για όλους. Ο κόσμος στενάζει κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης. Η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει το αποκούμπι του πολίτη, ο τελευταίος μαζικός φορέας τοπικής διεκδίκησης και ανάπτυξης. Η περιοχή μας έχει πλεονεκτήματα, που αν τα αναδείξουμε, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Ας προσπαθήσουν όλοι μαζί να ενώσουν τον κόσμο, να τον εμπνεύσουν, να τον παρηγορήσουν. Με σύμπνοια και αλληλεγγύη ίσως καταφέρουμε να περάσουμε τα δύσκολα.

Υ.Γ. Κυρία Βρανά, ελπίζω, όταν αναφέρεσθε σε παράγοντες που σχετίζονται και με οικονομικά συμφέροντα, να μην αναφέρεσθε σε μένα. Είμαστε πολλά χρόνια στα τοπικά δρώμενα και γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλο. Πράγματι στήριξα με τη ψήφο μου την παράταξη του κ.Μανώλη, χωρίς παραγοντισμούς, στο φως, χωρίς υπόγειες διαδρομές. Η στάση μου ήταν καθαρή, όπως πάντα"!

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.