Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σε αφανισμό οδηγούνται οι αυτοκινητιστές

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010, 14:56
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Εύβοιας κ. Κολάρος Τάκης και σήμερα, μετά τη "μετωπική" σύγκρουση με την κυβέρνηση και τον υπουργό Μεταφορών με αιχμή του δόρατος το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος, προσπαθούν να ανασυνταχθούν και να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα.

"Δυστυχώς, χάσαμε τον αγώνα" τόνισε ο κ. Κολάρος και πρόσθεσε ότι μετά και την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε νόμιμες τις επιτάξεις οι αυτοκινητιστές, έχοντας καταδικαστεί για τις αντιδράσεις τους και υπό την πίεση του φόβου μήπως χάσουν τις άδειες, εγκατέλειψαν την προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει.

Ο κ. Κολάρος επεσήμανε, ακόμα, ότι αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει όλες οι μεταβιβάσεις αδειών και τόνισε, ότι το επάγγελμά τους όχι μόνο δεν θα "ανοίξει" αλλά θα γίνει ακόμα πιο κλειστό, κάτι που όπως είπε, γνώριζαν, αφού για να αγοράσει κάποιος μία άδεια θα πρέπει να ιδρύσει ΕΠΕ.

Όσο για τους ιδιοκτήτες οδηγούνται στον αφανισμό, ενώ αρκετά δυσάρεστο είναι το γεγονός ότι πέντε συνάδελφοί τους στο Βόλο αυτοκτόνησαν μη μπορώντας να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο.

Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, όπου φοροτεχνικοί και δικηγόροι θα αναλύσουν τα επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου.

Στόχος των ιδιοκτητών είναι να ενημερωθούν για το πως θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές για να επιβιώσουν και να μην εγκαταλείψουν το χώρο.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.