Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Καταγγελία Παπαναστασίου κατά Θωμά

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010, 12:10
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Το λόγο για τον οποίο ο συνδυασμός του κ. Παπαναστασίου Δημήτρη υποψήφιου στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία στην Κύμη αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλοντας παράλληλα το συνυποψήφιο κ. Θωμά Δημήτρη"για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και των δημοκρατικών θεσμών".

"Οι Δημοκρατικοί Θεσμοί, η εκλογική νομοθεσία και η στοιχειώδης πολιτική πρακτική και ηθική έχουν πια καταργηθεί εντελώς από την σημερινή Δημοτική Αρχή στην Κύμη.

Μετά τις προκλήσεις και τους τραμπουκισμούς σε βάρος του συνδυασμου μας κατά την προεκλογική περίοδο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς συνεχίζει να παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία και τους δημοκρατικους θεσμούς ακόμα και αυτές τις τελευταίες μέρες λίγες ώρες πριν τις εκλογές.

Ο συνδυασμός μας «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» είχε ζητήσει και είχε λάβει ήδη από την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στις 8 το πρωΐ άδεια για συγκέντρωση στην πλατεία της Κύμης την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Την επόμενη μέρα Τρίτη 9 Νοεμβρίου ο συνδυασμός «Νέοι Ορίζοντες» του Δημήτρη Θωμά ζήτησε και επίσης έλαβε άδεια συγκέντρωσης για την ίδια μέρα στο χώρο μπροστά από το άγαλμα του Γ. Παπανικολάου, δηλαδή στην ίδια πλατεία για τις ώρες 6:20 μέχρι 8:10.

Καταρχήν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που ώθησαν το κ. Δημήτρη Θωμά στην οργάνωση αυτής της αντισυγκέντρωσης. Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι οτι ο κύριος αυτός προκαλεί και επιδιώκει τη δημιουργία έντασης και ένα κλίμα πόλωσης και πιθανών επεισοδίων μεταξύ των πολιτών που θα πάρουν μέρος στις δύο συγκεντρώσεις.

Εκφράζουμε επίσης την απορία μας πώς οι αρμόδιες αρχές δημόσιας τάξης ενέκριναν, προφανώς άκριτα, και την δεύτερη μεταγενέστερη χρονικά του συνδυασμού μας αίτηση, αυτή του κ. Δημήτρη Θωμά, ως προς τους κινδύνους που δημιουργούνται από αυτή την ταυτόχρονη συνύπαρξη και των δύο υποψηφίων στην πλατεία της Κύμης.

Ο συνδυασμός μας καταγγέλει στο Δημοκρατικό Λαό της Κύμης αλλά και ολόκληρου του νέου Δήμου μας, τις ενέργειες αυτές και δηλώνει οτι για λόγους στοιχειώδους σεβασμού και προστασίας της κοινωνικής τάξης και ηρεμίας των πολιτών της Κύμης, αποφάσισε και ακυρώνει την προγραμματισμένη συγκεντρωσή του στην πλατεία της Κύμης.

Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση μας αυτή θα εκτιμηθεί από τους δημοκρατικούς πολίτες της Κύμης και του νέου Δήμου μας που θα αποδοκιμάσουν τις πρακτικές αυτές που μας γυρίζουν πίσω σε άλλες εποχές".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.