Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συγκροτήθηκε επιτροπή στήριξης του Γιάννη Περήφανου

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010, 11:46
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στην κρίσιμη μάχη του δεύτερου γύρου των εκλογών, όπου θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα στο δήμο Κηρέως-Ελιμνύων-Αγίας Αννας γίνεται προσπάθεια συσπείρωσης γύρω από την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Περήφανου.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκε επιτροπή στήριξης η οποία χαιρετίζει με ανακοίνωσή της τη μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 7 Νοεμβρίου και καλεί στο δεύτερο γύρο η ψήφος να δοθεί στον κ. Περήφανο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή σας στην Εκλογική διαδικασία της Κυριακής 7 Νοεμβρίου. Το υψηλό τοπικό ποσοστό συμμετοχής (66%) από τα υψηλότερα πανελλαδικά μαζί με την υποδειγματική τήρηση των κανονιστικών προϋποθέσεων της δημοκρατικής αυτής διαδικασίας, είναι στοιχεία τα οποία μας καταγράφουν σαν πολίτες πολιτικά ώριμους και υπεύθυνους.

Από την πλευρά της επιτροπής στήριξης του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Κοινωνικής Συνεργασίας θέλουμε να σας ζητήσουμε στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 14 Νοεμβρίου η συμμετοχή σας να είναι ακόμα μεγαλύτερη και ταυτόχρονα να σας ζητήσουμε στις επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή το ποσοστό συμμετοχής σας να είναι ακόμα υψηλότερο.

Οι πολίτες έχουν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής μεταξύ των εκλογικών σχημάτων τα οποία διεκδικούν την ψήφο τους.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να γνωρίζουν πως όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, τόσο ενισχύεται η δημοκρατική νομιμοποίηση της Δημοτικής εξουσίας που θα εκλεγεί.

Επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το κύτταρο της λαϊκής εξουσίας, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία.

Με αυτό σαν δεδομένο και λίγες ημέρες πριν από τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 14 Νοεμβρίου ερχόμαστε να καταθέσουμε τον προβληματισμό μας από την πολιτική οπτική της Κεντροαριστεράς, εμπλουτισμένο και με την αποδοχή στοιχείων από την πολιτική οπτική πολιτικών δυνάμεων οι οποίες οριοθετούνται πέραν της κεντροαριστεράς.

Δεν αγνοούμε ούτε παραβλέπουμε την δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνει σήμερα μεγάλο τμήμα της τοπικής κοινωνίας και της Ελληνικής κοινωνίας ευρύτερα.

Οι κυβερνητικές οικονομικές επιλογές που στενεύουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των οικονομικά αδυνάμων συμπολιτών μας δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.

Το ταξικό στοιχείο των κυβερνητικών επιλογών αποτελεί για μας τη βάση πάνω στην οποία θα γίνεται κάθε φορά η δικιά μας εκτίμηση - αξιολόγηση η οποία στη συνέχεια θα προσδιορίζει και τη στάση μας.

Με τη θεώρηση αυτή θα είμαστε συναγωνιστές στις διεκδικήσεις με εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις οι οποίες διαχρονικά είναι παρούσες στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

Οι κομματικές εκφράσεις του κεντροαριστερού χώρου όταν θα κινούνται στη λογική του λαϊκισμού και του κομματικού οπαδισμού δεν θα μας εκφράζουν.
Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε στάσεις και πρακτικές προσώπων που ενώ είχαν θεσμικές θέσεις στο μαζικότερο κομματικό φορέα της κεντροαριστεράς, σήμερα στις

αυτοδιοικητικές εκλογές κινούνται εκτός ιδεολογικού, πολιτικού, και αξιακού πλαισίου του κεντροαριστερού χώρου.

Όταν στο Δημόσιο χώρο κινείσαι εκτός ιδεολογικών σταθερών και πολιτικών γραμμών με καθαρά προσωπικές στοχεύσεις, τότε βρίσκεσαι επάξια στο χώρο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Οι πολιτικές οριοθετήσεις του συντηρητικού χώρου της δεξιάς μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού είναι θεμιτές και απόλυτα αποδεκτές.

Τα πρόσωπα που με διαχρονική συνέπεια αγωνίζονται υπερασπιζόμενα θέσεις και αρχές του συντηρητικού χώρου έχουν την εκτίμηση μας.

Στα πλαίσια του εκλογικού ανταγωνισμού σύνηθες είναι το φαινόμενο πολιτικοί χώροι να επωφελούνται από τον καιροσκοπισμό προσώπων.

Εδώ το ηθικό ζήτημα δεν το έχουν οι πολιτικοί χώροι αλλά τα πρόσωπα που προσφέρονται για μια χρήση.

Στην εκλογική διαδικασία την Κυριακή 14 Νοεμβρίου η πολιτική - εκλογική ηγεμονία του προοδευτικού χώρου στην περιοχή μας, δεν πρέπει να χαθεί με μετακινήσεις σε συντηρητικές επιλογές.

Οι «Προοδευτικοί » Σώγαμπροι στο συντηρητικό χώρο μιας χρήσης θα είναι.

Ψηφίστε "Δημοτική Κοινωνική Συνεργασία" με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Περήφανο".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.