Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί της Εύβοιας συμμετέχουν στην απεργία της 24ης Φεβρουαρίου

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010, 17:15
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Το Περιφερειακό Τμήμα Ευβοίας του ΤΕΕ ανακοίνωσε ότι συμμετέχει, όπως και όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας, στην απεργία της 24ης Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα και αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Η απόφαση ελήφθη κατά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ με τις διοικήσεις των Περιφερειακών Τμημάτων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "το ΤΕΕ το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνοντας ότι οι μηχανικοί στη χώρα μας, ως επιστήμονες, εργαζόμενοι, πολίτες, συναισθάνονται και βιώνουν την τρέχουσα οικονομική κρίση, έχει επεξεργαστεί και τεκμηριώσει συγκεκριμένες απόψεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, με γνώμονα ότι πράγματι πρόκειται για ιστορική στιγμή, ίσως η μοναδική ευκαιρία για αλλαγές του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, για ανατροπές των οικονομικών πολιτών που κατέστησαν την Ελλάδα κύριο στόχο αυτών που συνέβαλαν στην παγκόσμια κρίση, των κερδοσκόπων, όσων πειραματίζονται με νέους κανόνες πειθαρχίας που θα αντικαταστήσουν το σύμφωνο σταθερότητας. Στόχος του ΤΕΕ είναι να δοθεί ένα όραμα στους εργαζόμενους στους οποίους επιβάλλονται μέτρα στα όρια των αντοχών τους ή και πέραν αυτών".

Τονίζει ακόμα ότι "η μείωση των μισθών δεν μπορεί να λειτουργεί ως μόνο οικονομικό μέτρο υποκατάστασης της υποτίμησης του νομίσματος. Οι μισθοί λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τις αποδοχές της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελεύθερων επαγγελματιών".

Το ΤΕΕ επισημαίνει ακόμα ότι τα μέτρα που προτείνονται για το φορολογικό και ασφαλιστικό θα οδηγήσουν με βίαιο τρόπο χιλιάδες μηχανικούς εκτός αντικειμένου εργασίας, αφού μόνο η ύπαρξη απασχόλησης αποτελεί τη σίγουρη λύση για το φορολογικό και για το ασφαλιστικό σύστημα. Ειδικά ως προς το ΤΣΜΕΔΕ ζητούν από το κράτος να το αφήσει "στο έλεός του", αφού σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη θα παραμείνει υγιέες τουλάχιστον ως το 2032, κάτι που δεν προβλέπεται για άλλο ταμείο.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.