Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για τη ΝΕΟΣΕΤ ζητά το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010, 17:20
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας το σωματείο εργαζομένων της ΝΕΟΣΕΤ, με έγγραφό του στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ζητά να γίνει συμφιλιωτική σύσκεψη για την εταιρία ΝΕΟΣΕΤ. Η εταιρία συνεχίζει να περιφρονεί την εργατική νομοθεσία και να προχωρεί σε απολύσεις εργαζομένων, τη στιγμή που έχει ενταχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους βάσει των οποίων όχι μόνο απαγορεύονται οι απολύσεις αλλά πρέπει να κανει και προσλήψεις. Παρατίθεται το έγγραφο του ΕΚΕ:

"Θα θέλαμε να κάνετε συμφιλιωτική σύσκεψη με τις διατάξεις του αριθμ. 13 του Ν. 1876/90, όσον αφορά την εταιρία ΝΕΟΣΕΤ, που βρίσκεται στο νομό Ευβοίας, δήμο Ληλαντίων, δημοτικό διαμέρισμα Βασιλικού.

Παρόλο που η εταιρία έχει ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους 1892/90 και 3299/04 βάσει των οποίων, όχι μόνο απαγορεύονται οι απολύσεις για ένα πολυετές διάστημα αλλά δεσμεύεται σε νέες θέσεις εργασίας, έχει απολύσει τουλάχιστον 90 εργαζομένους παράνομα και καταχρηστικά για εμάς. Σήμερα 22/2/2010, συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες της, προχωρώντας σε 5 ακόμα απολύσεις εργαζομένων.

Παραβιάζουν ασύστολα την Εργατική Νομοθεσία, δεν εφαρμόζουν Σ.Σ.Ε. από το 2007, δεν σέβονται το Ν.1264/82 και περιφρονούν τα ίδια όργανα της συντεταγμένης πολιτείας. Δεν διαβουλευονται με το Σωματείο (εκδικητικά). Δεν προσέρχονται στις προσκλήσεις της Επιθεώρησης Εργασίας, του Νομάρχη και των προκατόχων σας. Θα παρακαλούσαμε άμεση ανταπόκρισή σας".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.