Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σε απώλεια ψυχραιμίας και πανικό αποδίδει η Νομαρχία Εύβοιας την κριτική Χειμάρα

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010, 11:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Με αφορμή δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς και Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα κατά την επίσκεψή του στην Βόρεια Εύβοια και τα όσα ανέφερε κατά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας, εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ανακοίνωση ως απάντηση στα λεγόμενα του κ. Χειμάρα, κάνοντας λόγο για "απαράδεκτη επίθεση" και αποδίδοντας τα όσα ακούστηκαν στην "απώλεια ψυχραιμίας, τον πανικό και τη σύγχυση".

Η απάντηση έχει ως εξής: "Πρέπει να ενημερώσουμε τον πρώην φίλο μας, ότι η απώλεια της ψυχραιμίας, φανερώνει πανικό και σύγχυση και είναι πολύ εύκολο να καταλάβει ο καθένας γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Όμως θα έπρεπε ορισμένοι να τα έχουν προβλέψει όλα αυτά και να περιμένουν ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να κριθούν και ότι η αγκαλιά της εξουσίας δεν μπορεί να είναι παντοτινή και ενώ όσοι φανερά ή κρυφά προσπαθούσαν να υπονομεύσουν οποιεσδήποτε προσπάθειες της Εύβοιας θα εισπράξουν την οργή και την αγανάκτησή της.

Το τελευταίο διάστημα ανακάλυψαν την Εύβοια και από εκεί που κάτι πάθαιναν όταν άκουγαν για την Εύβοια, τώρα έχουν εγκατασταθεί εδώ και προσπαθούν να πείσουν πόσο πολύ μας αγαπάνε «ο τόπος έγινε ευλογημένος και οι άνθρωποι υπερήφανοι».

Τώρα κατάλαβαν ότι είναι ενδιαφέρουσα πρόταση η διπλή ζεύξη του Μαλιακού, ενώ πριν λίγο καιρό έσταζαν δηλητήριο όταν γινόταν συζήτηση για αυτή και για τις εκδηλώσεις που έκανε η Εύβοια, η Μαγνησία και άλλοι Νομοί όπως και το ΤΕΕ.

Παρά το όψιμο ενδιαφέρον τους εμείς σημειώνουμε ως θετική εξέλιξη την αλλαγή, έστω και αν περιέχει πολύ υποκρισία και γίνεται για λόγους εκλογικών αναγκών.

Επειδή όμως ο πρώην φίλος μας επαίρεται ότι η Νομαρχία Φθιώτιδας είναι από τις πρώτες Νομαρχίες σε έργα και άλλα τέτοια ηχηρά και ενώ γνωρίζει την αλήθεια, στον πανικό του στρέφεται κατά της Νομαρχίας Εύβοιας. Εμείς όμως δεν απαντάμε με λόγια του αέρα, αλλά με στοιχεία τα οποία άλλωστε είναι στη διάθεση όλων στην ιστοσελίδα της Ενδιάμεσης Διαχ/κής Αρχής (Ε.Δ.Α) Στερεάς.

Εκεί που κρίνεται κάποιος φορέας της Αυτοδιοίκησης πρώτου ή δεύτερου βαθμού, για την αποτελεσματικότητά του, την ετοιμότητα και την εργατικότητά του, είναι στα έργα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ), δηλαδή στα συγχρηματοδοτούμενα έργα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για το ΕΣΠΑ (Δ'ΚΠΣ) που είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο (2007-2013).

Για τη διαχείρισή του ισχύουν οι Κοινοτικοί κανονισμοί και όποιος είναι έτοιμος από πλευράς μελετών παίρνει και εκτελεί έργα και δεν είναι εύκολο να τον εμποδίσει κανένας.

Στο ΕΣΠΑ λοιπόν η Νομαρχία Εύβοιας έχει μαζί με τα έργα που έχουν μεταφερθεί από Γ'ΚΠΣ (έργα γέφυρες), έργα συνολικού προϋπολογισμού 70 εκ. €.

Η Νομαρχία Φθιώτιδας έχει έργα, μαζί με τα έργα γέφυρες 38, 6 εκ. €.

Για να έχουμε όμως την πραγματική εικόνα των έργων του ΕΣΠΑ, χωρίς τα έργα του Γ' ΚΠΣ, η Εύβοια έχει πραγματικά έργα με προϋπολογισμό 42 εκ. € και πρόκειται για νέες σχολικές υποδομές με προϋπολογισμό 26,5 εκ.€, Λιμενικά έργα 11,4 εκ. €, και για Γ.Π.Σ ή ΣΧΟΟΑΠ 4 εκ. €.

Από τα 38,6 εκ. € της Φθιώτιδας το σύνολο σχεδόν είναι μεταφερόμενα. Αν υπάρχουν εντάξεις στο ΕΣΠΑ είναι ελάχιστες και δεν αντέχουν σε σύγκριση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και όπως προαναφέρθηκε, οι σχετικοί πίνακες που το αποδεικνύουν, βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Διαχειριστικής Αρχής.

Για όλα όσα προαναφέρθηκαν συμβουλεύουμε τον πρώην φίλο μας να είναι πιο προσεκτικός και λιγότερο αμετροεπής ιδιαίτερα όταν αναφέρεται στην Εύβοια".

Σχετικό θέμα:

  • Θανάσης Χειμάρας: "Υπεύθυνοι για την εγκατάλειψη της Εύβοιας όσοι δεν διεκδίκησαν χρηματοδοτήσεις" www.servitoros.gr/news/view.php/30708/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.