Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Με "πολιτικές υποσχέσεις" και με "τακτικές αναβολών" αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υγείας στη Βόρεια Εύβοια

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010, 14:28
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Οι Πολίτες της Βόρειας Εύβοιας, συνειδητοποιώντας ότι η προάσπιση του δικαιώματος στην υγεία και την περίθαλψη αποτελεί επιτακτική ανάγκη, με τη σχεδόν ανύπαρκτη προσβασιμότητα σε οργανωμένες νοσοκομειακές μονάδες, αξιολόγησαν ως προτεραιότητα ζωής, για τους ανθρώπους της περιοχής τους, τη διεκδίκηση Νοσοκομείου στην Επαρχία Ιστιαίας.

Μετά από κινητοποιήσεις, άρχισε η κατασκευή ενός κτηρίου σαν επέκταση του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η κατασκευή του κτηρίου αλλά η επάνδρωση και ο εξοπλισμός του.

Σήμερα όμως μετά από τρία χρόνια διεκδικήσεων, όπως επισημαίνει η Κίνηση των Πολιτών "η κατάσταση στο θέμα Υγεία για την περιοχή είναι δυστυχώς χειρότερη, αφού το Κέντρο Υγείας αδειάζει από γιατρούς και οδηγούς ασθενοφόρων, εφημερίες σπανίως γίνονται από ειδικευμένους, εκλείπουν στοιχειώδη μέσα και υλικά, υπάρχει πλέον μία μόνο καθαρίστρια, ενώ καμία θέση του Οργανογράμματος του 2009 δεν έχει προκηρυχθεί".

Για τους λόγους αυτούς ζήτησαν συνάντηση στη Χαλκίδα με τη Διοικητή του Νοσοκομείου κυρία Καφαντάρη, αφού εκεί υπάγεται το Κ. Υ. Ιστιαίας. Η συνάντηση αναβλήθηκε δύο φορές. Ωστόσο η κυρία Καφαντάρη δεσμεύτηκε ότι θα έλθει η ίδια στην Ιστιαία, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 12.00. Η συνάντηση πάλι δεν έγινε, αφού με ένα fax στη Δημαρχία, ενημερώθηκαν ότι λόγω ασθενείας αναβάλλεται και αυτή η συνάντηση, χωρίς όμως αυτή τη φορά να προσδιορίζεται πότε θα πραγματοποιηθεί.

Κατόπιν αυτών, οι Πολίτες της Βόρειας Εύβοιας θέλουνε να κάνουνε σαφές "στο κάθε «υπεύθυνο παράγοντα» αυτού του καταταλαιπωρημένου τόπου, ότι πολιτικές υποσχέσεων, τακτικές αναβολών, πολιτικές ημιμέτρων και κάθε τακτική που υποτιμά τον αγώνα που γίνεται, απορρίπτεται και καταδικάζεται.

Προσδοκούμε μια ειλικρινή και ριζική λύση στο πιο σημαντικό πρόβλημα που ανέκυψε ποτέ στον τόπο μας. Η υγεία δεν είναι αντικείμενο για εκμετάλλευση ούτε προϊόν οικονομικών αντιπαραθέσεων, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.