Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αλυτα τα κτιριακά προβλήματα στο δημοτικό της Λαμψάκου

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010, 14:20
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Τα προβλήματα σχολικής στέγης φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό και ο κατάλογος με τα σχολεία του νομού που χρήζουν συντήρησης και άμεσης αντιμετώπισης των ελλείψεων σε υποδομές συνεχώς μακραίνει.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα υπό άθλιες συνθήκες μέσα σε νερά και λάσπες και οι γονείς απορούν για το τι ακριβώς παρέχει η πολιτεία στον τομέα της δημόσιας-δωρεάν εκπαίδευσης, όταν εκτός από την αγορά γραφικής ύλης, αναγκάζονται να πληρώνουν ακόμα και για το βάψιμο των σχολείων, συμβάλλοντας οικονομικά πέρα από το ποσό που δίνουν στο σύλλογο στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.

Κάποιοι, με δεδομένο το τι πληρώνουν και τι λαμβάνουν σκέφτονται πολύ σοβαρά την εγγραφή εξαρχής σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο, αφού ούτως ή άλλως επιβαρύνονται οικονομικά για εκείνα που η πολιτεία θα έπρεπε να παρέχει.

Η κατάσταση στο δημοτικό σχολείο της Λαμψάκου έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους γονείς, οι οποίοι βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την αδιαφορία που δείχνουν οι αρμόδιοι να αντιμετωπίσουν προβλήματα που χρονίζουν.

Αφού η πολιτεία αδυνατεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις της, παρέχοντας τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Λαμψάκου, στην προσπάθειά του να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου, ύστερα από 12 χρόνια εγκατάλειψης, αποφάσισε να βγει στην... αγορά και να αναζητήσει χορηγούς...

Δηλώνουν, λοιπόν, πως "είναι ανοιχτοί σε κάθε είδους προσφορές. Είτε αφορούν προϊόντα που θέλουν να τους χορηγήσουν, είτε αφορούν χρηματικό ποσό" και βέβαια, δεν παραλείπουν να τονίσουν, ότι οι χορηγοί θα έχουν και χώρο διαφήμισης στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Ο χαρακτήρας της ενέργειας αυτής, σύμφωνα και με τη δήλωση του προέδρου του συλλόγου κ. Στογάκη Νίκου στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" είναι κυρίως συμβολικός, πέρα από το πρακτικό θέμα που είναι η εξεύρεση πόρων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του σχολείου και των εξόδων συντήρησης και επιδιόρθωσης των κακοτεχνιών. Θέλουν με την κίνησή τους να δυσφημήσουν εκείνους που εύκολα δίνουν υποσχέσεις και το ίδιο εύκολα δεν τις τηρούν.

Το πρόβλημα, όπως υποστήριξε είναι μεγάλο, καθώς οι αίθουσες γεμίζουν νερά από τα παράθυρα κάθε φορά που βρέχει και το προαύλιο μετατρέπεται σε λίμνη, συνθήκες που σίγουρα δεν τιμούν εκείνους που επαγγέλλονται ριζικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας.

Σε αλλεπάλληλες επαφές με τη δημοτική αρχή έχουν λάβει μόνο υποσχέσεις ότι θα μεριμνήσει για το θέμα.

Ο κ. Στογάκης δήλωσε πως "ντρέπεται γιατί δεν ενδιαφέρονται να φτιάξουν το σχολείο" και διεμήνυσε πως αυτή είναι μόνο η αρχή....

Τόνισε, επίσης, πως για τον ελαιοχρωματισμό των αιθουσών δόθηκαν 2.000 ευρώ τα οποία δεν έφτασαν με αποτέλεσμα να αναγκάζονται για να βάψουν όλες τις αίθουσες να βάλουν χρήματα οι ίδιοι οι γονείς.

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.