Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οι εκπρόσωποι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, 12:56
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη δύο εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΚΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ.

Στην Εύβοια σε σύνολο εγγεγραμμένων 1748, ψήφισαν 1452, έγκυρα ψηφοδέλτια βρέθηκαν 1406, άκυρα 46, αποχή 296.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Για το ΑΠΥΣΠΕ έλαβαν:

  • Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. 461
  • Π.Α.Σ.Κ -Π.Ε. 432
  • Ε.Σ.Α.Κ.- Δ.Ε.Ε. 228
  • Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία 198
  • Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση 45

Για το ΠΥΣΠΕ έλαβαν:

  • Π.Α.Σ.Κ -Π.Ε. 669
  • Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. 467
  • Ε.Σ.Α.Κ.- Δ.Ε.Ε. 194
  • Αυτόνομη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών 76

Για το ΚΥΣΠΕ έλαβαν:

  • Π.Α.Σ.Κ -Π.Ε. 502
  • Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. 379
  • Ε.Σ.Α.Κ.- Δ.Ε.Ε. 198
  • Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία 118
  • Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση 68
  • Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση 37
  • Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία 22
  • Μαρξιστικό Ξεκίνημα Εκπαιδευτικών 12

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι "η παράταξή τους σημείωσε τριπλή επιτυχία, καθώς αναδείχτηκε πρώτη δύναμη για τις εκλογές του ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα εξέλεξε δύο αιρετούς εκπροσώπους έναν για το ΠΥΣΠΕ (Συμβούλιο Νομού) και έναν για το ΑΠΥΣΠΕ (Συμβούλιο Περιφέρειας). Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά εκλέγεται αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ από την Εύβοια, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από τους άλλους συνυποψήφιούς του των άλλων τεσσάρων νομών!"

Συγκεκριμένα από τη ΔΑΚΕ:

  • Στο ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας αιρετός εκπρόσωπος εκλέγεται ο κ. Καλτσάς Ιωάννης (Εύβοιας- 451 ψ.) με αναπληρωματικό τον Μεγάλο Γεώργιο (Βοιωτίας- 420 ψ.).
  • Στο ΠΥΣΠΕ Εύβοιας αιρετός εκπρόσωπος εκλέγεται για τρίτη θητεία ο κ. Θεοδουλίδης Χρήστος με αναπληρωματικό τον κ. Δομέτιο Δημήτριο.
  • Για το ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό) πρώτος σε ψήφους στην Εύβοια είναι ο κ. Δάσκος Γρηγόρης (169 ψ.) με δεύτερο τον πρόεδρο της πανελλήνιας ΔΑΚΕ/Π.Ε. και νυν αιρετό στο ΚΥΣΠΕ κ. Βασίλη Παληγιάννη (109 ψ.).

Από την παράταξη της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης για το ΠΥΣΠΕ αιρετός εκπρόσωπος εκλέγεται η κα. Καραβά Μελπομένη με αναπληρωματικό τον Αυξωνίδη Αρη.

Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εύβοιας η ΠΑΣΠ συγκέντρωσε ποσοστό 47,58%, η ΔΑΚΕ συγκέντρωσε ποσοστό 33,21%, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ 13,80% και η Αυτόνομη Παρέμβαση 5,41%.

Σημαντική άνοδο των δυνάμεών του είδε το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών είδε στις εκλογές να ανεβαίνουν οι δυνάμεις του και περιμένει κάτι αντίστοιχο και στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου:

'Το εκλογικό αποτέλεσμα της 3ης Νοέμβρη είναι ελπιδοφόρο. Ο χάρτης των συσχετισμών στο εκπαιδευτικό κίνημα ως ένα βαθμό άλλαξε. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σημείωσαν σημαντική άνοδο, σε μια σειρά δε ΕΛΜΕ και Συλλόγους καταγράφτηκαν ως πρώτη δύναμη.

Ένα σημαντικό κομμάτι των εκπαιδευτικών έκανε την αγανάκτησή του δύναμη ισχυροποιώντας το ΠΑΜΕ, ενώ με τη στάση του και την ψήφο του αρνήθηκε να πληρώσει την κρίση της πλουτοκρατίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα συνολικά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στέλνει μήνυμα αντίστασης, καταδίκης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, του Μνημόνιου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Στέλνει μήνυμα πάλης για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, ενάντια στο «νέο σχολείο» της αγοράς, αντανακλά τις διαθέσεις αλλά και τις διεργασίες που συντελούνται σήμερα στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα συνιστά συμβολή στην αλλαγή των συσχετισμών στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ταυτόχρονα αποδείχτηκε ότι το βασικό όπλο στα χέρια των εργαζομένων, για την αλλαγή των συσχετισμών, είναι η ίδια γραμμή της σύγκρουσης, της απειθαρχίας και της ανυπακοής ενάντια στην πολιτική της πλουτοκρατίας-ΕΕ που ανατρέπει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με τον ίδιο βηματισμό κι ακόμα πιο αποφασιστικά, να φτάσουν στην κάλπη στις 7 και 14 Νοέμβρη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να συνεχίσουν στην ίδια ρότα και να αλλάξουν παραπέρα τους συσχετισμούς στις αρχαιρεσίες για τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων (Νοέμβρης-Δεκέμβρης).

Είναι φανερό ότι το εκλογικό αποτέλεσμα μεγαλώνει τις απαιτήσεις των εκπαιδευτικών από το ΠΑΜΕ, χρεώνει νέες ευθύνες στις ταξικές δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης από τα κάτω, για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεχίζουμε! Ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο αποφασιστικά για την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ. Τη μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος! Δυναμώνουμε την πάλη για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, για τη φιλολαϊκή προοπτική, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια'.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.