Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Από την προεκλογική δράση των υποψηφίων για την Περιφέρεια

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010, 11:20
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Χειμάρας: "Ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να στέκεται απέναντι σε κάθε μέτρο, που εξαθλιώνει τους πολίτες της περιφέρειάς του"

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Θανάσης Χειμάρας μίλησε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στη Λαμία, κλείνοντας την προεκλογική του εκστρατεία που άρχισε από τη Χαλκίδα.

Ο κ. Χειμάρας, κατά την ομιλία του, σχολίασε το γεγονός, ότι οι εκλογές αυτές έχασαν τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, λόγω της στάσης του ίδιου του πρωθυπουργού να θέσει το εκβιαστικό δίλημμα "νίκη του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση ή πάω σε εκλογές".

"Είναι πρωτόγνωρο στα πολιτικά χρονικά της χώρας, ένας πρωθυπουργός, να παραβιάζει το σύνταγμα και να καταργεί τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, θέλοντας να μετατρέψει τον αιρετό Περιφερειάρχη, που εσείς με τη ψήφο σας θα επιλέξετε, σε όργανο της κυβέρνησης και του κόμματος. Θέλει να έχει κομματικό περιφερειάρχη, για να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις των πολιτών, στα νέα μέτρα που έρχονται, και είναι στα συρτάρια των υπουργών του, για μετά τις εκλογές' ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: 'Όχι κε Πρωθυπουργέ, ο αιρετός Περιφερειάρχης, δεν μπορεί, να είναι υπηρέτης καμιάς κυβέρνησης και κανενός κόμματος. Είναι υπηρέτης του λαού, από όπου προέρχεται, και μόνο σ' αυτόν δίνει λόγο, για τις πράξεις και τις παραλείψεις του. Και φυσικά σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Όμως, ο αιρετός Περιφερειάρχης, δεν μπορεί να συμφωνεί με όλα τα κυβερνητικά μέτρα. Ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να στέκεται απέναντι σε κάθε μέτρο, που εξαθλιώνει τους πολίτες της περιφέρειάς του. Αν θέλατε πειθαρχημένα στρατιωτάκια στα όποια αντιλαϊκά μέτρα, θα έπρεπε να κρατήσετε τους διορισμένους Περιφερειάρχες και να μην αλλάξετε τον θεσμό".

Ο κ. Χειμάρας ζήτησε από τους πολίτες να πουν ένα μεγάλο όχι στα εκβιαστικά διλήμματα και στην «περιχαράκωση» του θεσμού του αιρετού περιφερειάρχη και να επιλέξουν κάποιον που να:

  • 'Να προτάσσει το συμφέρον του τόπου του και όχι την εξυπηρέτηση των όποιων κομματικών σχεδιασμών και συμφερόντων.
  • Να πιστεύει στο θεσμό του Περιφερειάρχη, της αιρετής Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ανάπτυξης.
  • Να έχει ιδέες, οράματα και εμπειρίες.
  • Να έχει εργαστεί και να έχει αποδείξει με το έργο και τη πορεία του, ότι είναι σε θέση να δώσει βήματα ανάπτυξης στον τόπο μας.

Εσείς με τη ψήφο σας, θα πρέπει να δώσετε σήμερα, ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα: Όχι άλλα οικονομικά μέτρα, και τα βάρη να πάνε επιτέλους στους «έχοντες και κατέχοντες» και όχι στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις'.

Παρουσιάζοντας το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Συνδυασμού του ο Θανάσης Χειμάρας ανέφερε: 'Βάλαμε τη λέξη ανάπτυξη στο όνομα του συνδυασμού μας, γιατί είμαστε σίγουροι πως είναι το ζητούμενο των εκλογών! Και μάλιστα της σημερινής εποχής. Όμως, η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, αοριστολογίες και εκθέσεις ιδεών, αλλά με συνεχείς διεκδικήσεις, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Δεν βάζουμε στο λόγο μας θα. Καταθέτουμε έργο και υποσχόμαστε, πολλή δουλειά, με σχεδιασμό, δημοκρατικό προγραμματισμό και αγώνα. Οι υποδομές, ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, η έρευνα, η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, οι επενδύσεις, είναι μερικές μόνο από τις προτεραιότητες του προγράμματός μας...'.

Η ομιλία Μαρίνου στη Θήβα

Στη Θήβα, στην κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μίλησε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, ο κ. Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν, επίσης, ο Τουλουμάκος Αντώνης, υποψήφιος δήμαρχος Θηβαίων και ο Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.

Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος σημείωσε μεταξύ άλλων: "Ο Μυτιληναίος, ο Στασινόπουλος, ο Πετζετάκις, συνολικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες εκμεταλλευτές του λαού, ψηφίζουν τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στηρίζουν τα αναχώματα της υποταγής, γιατί αυτό αντιστοιχεί στα δικά τους συμφέροντα. Η εργατιά, η αγροτιά, οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, οι εργαζόμενες γυναίκες, οι νέοι και οι νέες δεν μπορούν να πάνε μαζί με τα μεγαλοσυμφέροντα που ληστεύουν το λαό μας. Η κοινωνική τους θέση και το ταξικό τους συμφέρον απαιτούν άλλη επιλογή. Απαιτούν ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να γίνει η αγανάκτηση δύναμη".

Στήριξη πολιτών στο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής & Οικολογικής Συνεργασίας

Πολίτες που έχουν συνδεθεί με το χώρο της Στερεάς Ελλάδας, με ανακοίνωσή τους, στηρίζουν το συνδυασμό της 'Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας για τη Στερεά Ελλάδα - Πολίτες ενάντια στο μνημόνιο' στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Το κείμενο στήριξης στο συνδυασμό με επικεφαλής το Νίκο Στουπή, μεταξύ άλλων αναφέρει:

'Νιώθουμε χρέος ως πολίτες που η ζωή μας έχει συνδεθεί με τον χώρο της Στερεάς Ελλάδας και η συνείδηση, η σκέψη, η καρδιά μας, μας έταξε στον χώρο της Αριστεράς, να σταθούμε δίπλα στην «Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία για τη Στερεά Ελλάδα - Πολίτες ενάντια στο Μνημόνιο» σ' αυτές τις πρώτες εκλογές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Εκλογές που ταυτόχρονα είναι η μάχη σε πανελλαδικό επίπεδο για την αντίσταση στην «πολιτική του Μνημονίου» και την ανατροπή της. Πολιτική που μας οδήγησε σε μορφές εξάρτησης. Πολιτική που ανατρέπει τη ζωή του εργαζομένου, του μικρού παραγωγού, του επαγγελματία, για να ευεργετήσει τον ελληνικό και τον ξένο πλούτο. Πολιτική που οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε μαρασμό στο όνομα μιας ψευδούς «σωτηρίας» της ελληνικής οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά, αυτές οι εκλογές, παρ' όλες τις αντιφάσεις, τα κενά, τη θεσμική αφυδάτωση, ήδη από το ξεκίνημα με τον Νόμο «Καλλικράτη», καθιερώνουν πάντως την Περιφέρεια ως αυτοδιοικητικό θεσμό. Δεν είναι βέβαια η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του «Καλλικράτη» αυτό που ονειρευτήκαμε. Είναι πεδίο νέων αγώνων· νέων πολιτικών και κοινωνικών πειραματισμών.

Αυτή η μάχη της «Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας για τη Στερεά Ελλάδα - Πολίτες ενάντια στο Μνημόνιο» δεν είναι ένα απλό εκλογικό επεισόδιο. Έχει μακρά διαδρομή. Στηρίζεται σε ανθρώπους που έχουν τη γνώση και βιώνουν τα προβλήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στηρίζουν τη δράση τους σε ένα μελετημένο, ολοκληρωμένο, στέρεο Πρόγραμμα. Ονειρεύονται μια νέα σελίδα στη ζωή της Στερεάς Ελλάδας.

Στεκόμαστε δίπλα στο ψηφοδέλτιο της «Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας για τη Στερεά Ελλάδα-Πολίτες ενάντια στο μνημόνιο» είμαστε στο πλευρό των υποψηφίων, δίπλα στον κόσμο της Στερεάς Ελλάδας που μαζί αγωνίζεται. Όχι μόνο σ' αυτήν τη εκλογική μάχη που είναι μια αρχή, αλλά και αύριο, όπου θα χρειαστεί. Στα επόμενα βήματα, στους αγώνες, τις νέες ιδέες, που θα ακολουθήσουν.

Για την δημιουργική συνάντηση των δυνάμεων της αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου. Για την περιφερειακή πολιτική...Για τον προγραμματικό λόγο της αριστεράς....Μαζί με την ευρωπαϊκή αριστερά και τους εργαζόμενους για μια νέα πολιτική προοπτική στον 21ο αιώνα...

Νιώθουμε την ανάγκη να σταθούμε δίπλα σε συναγωνιστές, σε ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινής ζωής, σε ανθρώπους που περπατήσαμε μαζί σε ωραίους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της αριστεράς σε δύσκολα χρόνια, σε μικρούς και μεγάλους αγώνες της κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων, της νεολαίας, του περιβάλλοντος'.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.