Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δημήτρης Θωμάς: "Μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή"

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, 11:11
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

"Ένα ακόμη σάλπισμα νίκης του ανεξάρτητου συνδυασμού 'Νέοι Ορίζοντες' για το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου η συγκέντρωση στο Αυλωνάρι."

Ομιλία στο Αυλωνάρι πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Κύμης- Αλιβερίου και Δήμαρχος Κύμης, κ. Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος έστειλε "το μήνυμα της νίκης από την πρώτη Κυριακή".

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού τόνισε τα εξής:

"Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βασισμένο στα πλεονεκτήματα της περιοχής, που είναι η αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, προκειμένου να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή, με την παράλληλη βέβαια βελτίωση των υποδομών, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αναδειχθούν οι παραλίες, ο αρχαιολογικός πλούτος, τα Βυζαντινά μνημεία, οι ναοί και η φυσική ομορφιά των βουνών και των δασών του Δήμου Αυλώνος.

Στον τομέα των υποδομών και ιδιαίτερα της οδοποιίας, τα προβλήματα είναι πολλά. Σε κακή κατάσταση είναι το κύριο οδικό δίκτυο του Δήμου, το δίκτυο μέσα στον οικισμό του Αυλωναρίου, ενώ η συντήρηση αγροτικών δρόμων είναι ανύπαρκτη. Η Αχλαδερή, είκοσι χρόνια περιμένει την υλοποίηση των δρόμων του αναδασμού! Τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπιστούν, με την σύσταση ειδικής υπηρεσίας στο νέο Δήμο, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την οδοποιία.

Στον τομέα της ύδρευσης, τα προβλήματα υπάρχουν κυρίως στους παραθαλάσσιους οικισμούς. Θα απαιτηθεί η κατασκευή νέας δεξαμενής, στο κέντρο του Αυλωναρίου, για την ορθότερη κατανομή των υδάτινων πόρων.

Στον τομέα της αποχέτευσης απαιτείται η ολοκλήρωση των εργασιών και η λειτουργία της εγκατάστασης του βιολογικού κοντά στο Πυργί, για το οποίο στην μελέτη δεν προβλέπεται η σύνδεσή του. Στον Αη Γιώργη θα καθαριστούν οι δεξαμενές λυμάτων, που δεν έχουν συντηρηθεί σχεδόν ποτέ.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του Δημότη με την Δημοτική Αρχή, θα προωθηθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η δημιουργία υπηρεσίας πληροφόρησης.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι λαϊκές συνελεύσεις, που θα γίνονται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα. Μεγάλη σημασία θα δοθεί και στην οργάνωση των υπηρεσιών του νέου Δήμου, όπως έγινε στον Δήμο Κύμης, με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Εργαλείο μας θα είναι η Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας, που απέκτησε ο Δήμος Κύμης, για να διεκδικήσουμε, μέσα από τα Ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, τους αναγκαίους πόρους για την βελτίωση των υποδομών μας.

Κύριο μέλημα η σύνταξη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στο νέο Δήμο. Ακόμη προτεραιότητα θα δοθεί στην ανάπλαση του Αυλωναρίου, που έχει μείνει ημιτελής, στον καθορισμό αιγιαλού και παραλίας όπου δεν υπάρχει, και στην προστασία από την διάβρωση της ακτής του παραλιακού δρόμου στην Κορασίδα.

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, προβλέπεται η κατασκευή νέων διδακτηρίων, η ανακαίνιση παλαιών και η μετατροπή τους σε πολιτιστικά στέκια. Στο Δημοτικό σχολείο του Νεοχωρίου, προβλέπεται η κατασκευή δύο ακόμη αιθουσών και η μετατροπή του σε εξατάξιο, καθώς και η λειτουργία νηπιαγωγείου. Προβλέπεται ακόμη η αξιοποίηση της δωρεάς Κατσικάβελου στην Οκτωνιά σε πολιτιστικό κέντρο και ιατρείο, καθώς επίσης και η αξιοποίηση του κτιρίου, δωρεά Καρόζη στο Νεοχώρι.

Στον τομέα του αθλητισμού. Θα προωθήσουμε την ολοκλήρωση, συμπλήρωση, συντήρηση και κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών, θα υποστηρίξουμε τον μαζικό αθλητισμό. Επίσης, θα σταθούμε αρωγοί στην ολοκλήρωση του γηπέδου Οκτωνιάς, θα δημιουργήσουμε πίστα Καρτ στο Νεοχώρι, θα επαναφέρουμε την ποδηλατοδρομία Χάνια-Μουρτερή και θα στηρίξουμε την διοργάνωση του Μουντιαλίτο στην Οκτωνιά.

Στον τομέα του πολιτισμού. Θα στηρίξουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους και θα δημιουργήσουμε υπό την αιγίδα του Δήμου τμήματα χορού, θεατρικών ομάδων κλπ. Ακόμη θα αναδείξουμε τα μνημεία, όπως του Αγίου Δημητρίου στα Χάνια, του Πύργου στο Αυλωνάρι, της Παναγιάς στο Ποτήρι, της Αγίας Θέκλας στο Ρολόι, της Αγίας Παρασκευής στο Πυργί, καθώς και τις πολιτιστικές διαδρομές του νέου Δήμου.

Σε ό,τι αφορά την Τρίτη ηλικία, άμεση θα είναι η δημιουργία ΚΑΠΗ.

Όσον αφορά το Παζάρι, επιβάλλεται η αναβάθμιση, ανάδειξη και η υποστήριξή του από την Δημοτική Αρχή, κάτι που δεν έγινε έως τώρα. Όσο για τους τσιγγάνους στην Ρουπατσία, δεσμευόμαστε,ότι το θέμα τους θα απασχολήσει από την πρώτη στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.