Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στη Βοιωτία ο Περγαντάς, στο Καρπενήσι ο Χειμάρας και στη Λιβαδειά ο Μαρίνος

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, 12:51
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Κλέαρχος Περγαντάς: "Μας ενώνει η κοινή αγωνία για το μέλλον"

"Δυναμική" χαρακτήρισε την παρουσία του κόσμου στην προεκλογική συγκέντρωση στη Βοιωτία ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. ΚλέαρχοςΠεργαντάς, επαναλαμβάνοντας ότι "στέλνουν το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού, το οποίο ενώνεται με τις φωνές των πολιτών των υπόλοιπων Νομών της Στερεάς, δημιουργώντας ένα κύμα αλλαγής και διεκδίκησης της Στερεάς που μας αξίζει".

Ο κ. Περγαντάς έχοντας δίπλα του τους υποψηφίους της Βοιωτίας τους οποίους και στη συνέχεια παρουσίασε τόνισε ότι "όλοι στο Συνδυασμό στη «Στερεά Ελλάδα» ξέρουμε τα προβλήματα του τόπου μας. Αλλά ακόμα περισσότερο γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική του. Γνωρίζουμε τις αξίες του Λιβαδείτη, του Βοιωτού, του Στερεοελλαδίτη, γνωρίζουμε τις αξίες της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Μεγαλώσαμε μ'αυτές τις αξίες. Αξίες που πηγάζουν από την παράδοση, αλλά και από τις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Αξίες όπως η εργατικότητα, η ευαισθησία, η αλληλεγγύη, η ευρηματικότητα, η αισιοδοξία, είναι όλα αυτά που μας δίνουν τη δύναμη και τη σιγουριά ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση".

Τόνισε ότι: "Σ'αυτή την εκλογική αναμέτρηση, πρέπει να μείνουμε και να επιμείνουμε στην ουσία. Κι ουσία είναι ότι, με την αιρετή Περιφέρεια, αποκτούμε την κυριότητα των τοπικών μας υποθέσεων. Περνούμε σε μια ιστορική αλλαγή στη διαδρομή της Αυτοδιοίκησης. Ξεπερνούμε την παθογένεια του κρατισμού και του συγκεντρωτισμού. Μπαίνει τέλος στο αποτυχημένο κρατικό μοντέλο, με τον απρόσωπο και αναποτελεσματικό χαρακτήρα των πολιτικών που εκπορεύονται από το κέντρο.

Ο Καλλικράτης έρχεται να βάλει τη σφραγίδα του στο άνοιγμα της αποκέντρωσης. Είναι ένα ιστορικό βήμα για να πορευτούμε ως χώρα, με περισσότερη συμμετοχή, με περισσότερη δημοκρατία. Και κυρίως με αναπτυξιακές πολιτικές που θα είναι διαμορφωμένες από εμάς και θα απευθύνονται σε εμάς.

Στις εκλογές του Νοέμβρη ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη. Ψηφίζουμε με ευθύνη. Ψηφίζουμε για Αυτοδιοίκηση ικανή να κάνει την καθημερινότητα και τη ζωή μας καλύτερη.

Γιατί, ο Καλλικράτης, είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, να γίνει η Στερεά Ελλάδα μια περιφέρεια σύγχρονη, ανθρώπινη, δυναμική.

Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, εμείς οι ίδιοι, οι Στερεοελλαδίτες, να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε το δικό μας πρόγραμμα, με τις δικές μας ανάγκες, με τις δικές μας προτεραιότητες.

Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, το Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα λειτουργεί για πρώτη φορά, με εκλεγμένους εκπροσώπους, με αυτούς που οι ίδιοι οι πολίτες θέλουν, να μας εκφράζει πραγματικά. Να εκφράζει τον τόπο, να είναι η φωνή της κοινωνίας των πολιτών".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σχέδιο που έχουν καταρτίσει για την ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας και όπως είπε ένα σχέδιο "για να κάνουμε τον Καλλικράτη εργαλείο ανάπτυξης. Να πάρουμε στα χέρια μας και να έχουμε λόγο στις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Συνοχής, το Ελλάδα 2010, το Leader και το πρόγραμμα Μπαλτατζής και άλλα διαθέσιμα κονδύλια. Κι αυτά τα χρήματα να τα κάνουμε έργα και ευκαιρίες απασχόλησης".


Θανάσης Χειμάρας: «Σας ζητώ να πορευτείτε μαζί μας...»

Ο κ. Θανάσης Χειμάρας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με το Συνδυασμό «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης», έδωσε το παρόν στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κοντογεώργου, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και κάλεσε τους πολίτες της Ευρυτανίας να στηρίξουν την προσπάθεια που ανέλαβαν, στο νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.

Χαρακτηριστικά ο Θανάσης Χειμάρας στο χαιρετισμό του ανέφερε σχετικά: «Πάντα πίστευα και θεωρούσα ότι ο Νομός Ευρυτανίας και ο Νομός Φθιώτιδας, αποτελούν μία ενότητα. Τους ενώνουν πολλά και πάνω από όλα, τους έχουν ενώσει οι άνθρωποι. Από κοινού με τον Κώστα Κοντογεώργο αποφασίσαμε να διανύσουμε την πορεία αυτή, στο νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, ένα θεσμό που και οι δυο μας οραματιστήκαμε. Είμαι εδώ να σας ζητήσω να πορευτείτε και εσείς μαζί μας στη νέα πρόκληση για τη Στερεά Ελλάδα...»

Το στοίχημα για το συνδυασμό, όπως είπε, ο κ. Χειμάρας είναι: "Η κατασκευή του οριζόντιου οδικού άξονα Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο (ΛΑΚΑ) για την ένωση των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ - Ιονιας Οδού και η κατασκευή μία σειράς λοιπών οδικών αξόνων όπως και η οδική διασύνδεση των ορεινών όγκων Δυτικής Φθιώτιδας - Ευρυτανίας - Φωκίδας για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού. Η αναβάθμιση και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και η διασύνδεση του με όμορες περιοχές για την επίτευξη δωδεκάμηνης τουριστικής περιόδου".

Γιώργος Μαρίνος: "Ο πρωθυπουργός λέει ψέματα".

Στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς έγινε σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην οποία μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, υποψήφιος περιφερειάρχης.

Στην ομιλία του ο κ. Μαρίνος ανάμεσα σε άλλα τόνισε: "Την ώρα που ο λαός μας στενάζει από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής, μια επιλογή αντιστοιχεί στα συμφέροντά του.

Να απελευθερωθεί από πιέσεις και ψεύτικα διλήμματα, να σηκώσει περήφανα το κεφάλι ψηλά και να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

Να συναντηθεί μαζικά στην κάλπη με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ, που ήταν, είναι και θα είναι μαζί με τις λαϊκές δυνάμεις, σταθεροί υποστηρικτές των συμφερόντων τους.

Αν δε δώσει απάντηση η επίθεση θα γίνει ακόμα πιο σκληρή και επικίνδυνη, πατώντας πάνω στην ψήφο του λαού, που αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες.

Το λέμε καθαρά. Ο πρωθυπουργός λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι δε θα παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η εφαρμογή των μέτρων που ήδη επέβαλαν θα σημαδεύει τη ζωή του λαού συνεχώς και για πολλά χρόνια, αλλά δε μένουν μόνο σε αυτά.

Το κατάπτυστο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση με την πλουτοκρατία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμπληρώνεται, θα ενισχύεται και θα γεννάει νέα μνημόνια για πολλά χρόνια".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.