Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κατά της Διαμαντοπούλου ο Σπύρος Σπύρου

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, 13:29
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Συνεχίζοντας την αποστολή εγγράφων προς υπηρεσίες και υπουργείο σχετικά με το θέμα της αργίας του δημάρχου κ. Παπαναστασίου, ο δημοτικός σύμβουλος Κονιστρών κ. Σπύρου Σπύρος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στρέφεται αυτή τη φορά κατά της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας κας Διαμαντοπούλου Κατερίνας.

Με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης "της παραπομπής του κ. Παπαναστασίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τις κατηγορίες της απάτης και ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, καθώς και στις ενέργειες που ο ίδιος προέβη για να υπογραφεί η απόφαση που θέτει σε αργία τον κ. Παπαναστασίου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε παρατηρηθεί στην εξέλιξη της εν λόγω διαδικασίας.

Ο κ. Σπύρου, αναφέροντας συγκεκριμένες ημερομηνίες και γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν μεταξύ του ιδίου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "υπήρξε προφανής μεθόδευση, έτσι ώστε η επίδοση της απόφασης που θέτει σε αργία τον υπόδικο Δήμαρχο Κονιστρών και νυν υποψήφιο Δήμαρχο του νέου δήμου Κύμης-Αλιβερίου, να γίνει μετά την 17/10/2010, αφού θα είχε συγκροτήσει και θα είχε υποβάλλει το ψηφοδέλτιό του στο Πρωτοδικείο της Χαλκίδας, όπως και έγινε"".

Ο κ. Σπύρου εξηγώντας τους λόγους που εκτιμά ότι η κα Διαμαντοπούλου έχει διαπράξει συγκεκριμένα παραπτώματα, ζητά από τους πολιτικούς της προϊσταμένους να εξετάσουν "αν στα πλαίσια των καθηκόντων της ενήργησε και ενεργεί σωστά ή όχι", γιατί ενώ η Περιφέρεια έχει ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν στο δήμο Κονιστρών, "ο οποίος παραμένει ακέφαλος, αφού δεν συγκλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο για εκλογή αντικαταστάτη και ο αντιδήμαρχος δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράφει αντί δημάρχου" κανένας, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σπύρου"δεν κινείται να ελέγξει αυτούς που παρανομούν και βεβαίως να εφαρμόσει το νόμο".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.