Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απάντηση Μούτσου στην κριτική δημότη

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010, 11:42
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Την έντονη αντίδραση της απερχόμενης δημάρχου Στυρέων κας Μούτσου Σοφίας προκάλεσαν επισημάνσεις αναγνώστη, ο οποίος έκρινε το έργο που έχει παραχθεί επί συγκεκριμένων θεμάτων, όπως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται ως πολίτης, στο πλαίσιο του δικαιώματος, που ο καθένας έχει να λέει ελεύθερα την άποψή του.

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα ο εν λόγω αναγνώστης ανέφερε, αποδίδοντάς του προεκλογικές σκοπιμότητες, επιστρέφοντας το ρητορικό ερώτημα του συγκεκριμένου δημότη, "τυχαίο: δεν νομίζω" στον ίδιο, γιατί, όπως η κα Μούτσου επισημαίνει: "θυμήθηκαν ότι δεν οργανώθηκε σωστά η δενδροφύτευση του 2007, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010".

Η απάντηση της απερχόμενης δημάρχου έχει ως εξής: "Οταν μοιράζαμε 17.000 δέντρα που συγκεντρώθηκαν από προσφορές συλλόγων από όλη την Ελλάδα αυτοί που σήμερα παρατηρούν την "κακή οργάνωση της δενδροφύτευσης" δεν συμμετείχαν σε αυτήν ούτε πήραν κάποιο δέντρο στην αυλή τους ή στο κτήμα τους.

Επιπροσθέτως τους γνωρίζω ότι τα δέντρα δεν έπιασαν α) γιατί οι δωρεές αφορούσαν γυμνόριζα φυτά και β) γιατί οι χειμερινοί άνεμοι της περιοχής μας δεν επέτρεψαν να ριζώσουν. Αυτή είναι η άποψη των γεωπόνων και όχι η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στη Δήμαρχο.

Πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 θυμήθηκαν κάποιοι ότι μερικά από τα σκίαστρα της Λιμιώνας Μεσοχωρίων τα πήρε η μεγάλη θαλασσοταραχή των προηγούμενων ημερών; Ο Λιμιώνας, η πανέμορφη παραλία των Μεσοχωρίων δέχεται την μανία των κυμάτων του Αιγαίου επί χιλιάδες χρόνια. Τώρα το θυμήθηκαν κάποιοι; Τυχαίο; Δεν νομίζω. Επίσης τα σκίαστρα αυτά είναι παλαιά και τα έχει τοποθετήσει κάποια χρόνια πριν ο Σύλλογος Μεσοχωρίων και όχι ο Δήμος φέτος το καλοκαίρι όπως αναφέρεται.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν ελέγχονται. Τι έπρεπε να γίνει κατά την άποψη των διαμαρτυρομένων; α) Να εμποδιστεί η θαλασσοταραχή με τελετές και λιτανείες; β) Να προστατευθούν τα σκίαστρα με τσιμεντοποίηση της βάσης τους; γ) Να ρίξει βουτιά η τοπική αυτοδιοίκηση να τα πιάσει από τα μανιασμένα κύματα του Αιγαίου;

Για να κλείσουμε το θέμα του Λιμιώνα αναφέρω ότι έφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για την αξιοποίηση μέρους της παραλίας η οποία θα μπορούσε να οργανωθεί με ομπρέλες και ξαπλώστρες και σύμβουλοι του Δ.Δ. Μεσοχωρίων διαφώνησαν για να μη χάσει η παραλία τον "άγριο χαρακτήρα της". Σημειώνω ότι για την ενοικίαση μέρους της παραλίας και την παροχή υπηρεσιών με ομπρέλλες, ξαπλώστρες και ποδήλατα είχαν ενδιαφερθεί νέα παιδιά της περιοχής.

Εχουμε μάθει πλέον ότι κάποιοι έχουν αναγάγει την συνεχή γκρίνια σε χόμπυ. Δικαίωμά τους. Κατά την άποψή μου όποιος θέλει να βοηθήσει τον τόπο του ή συμμετέχει ο ίδιος ενεργά στα κοινά ή συνεργάζεται και ενημερώνει για τα κακώς κείμενα που παρατηρεί τους Αντιδημάρχους, τον Δήμαρχο, τον Δήμο. Κάποιοι όμως δεν κάνουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Απλά αναρτούν στο Διαδίκτυο τη γκρίνια τους, για να βλέπουν κι άλλοι και να κάνουν - ή να νομίζουν ότι κάνουν - την όποια "πολιτική ζημιά".

Ισως τελικά οι συμπαθείς διαμαρτυρόμενοι πρέπει να ασχοληθούν κάποια στιγμή με τα κοινά. Να αφήσουν το ωραίο σπίτι τους στην Αθήνα, να παρκάρουν την BMW στο Λιμιώνα Νοέμβρη μήνα και να κυνηγάνε τα σκίαστρα να μην τα πάρει η θύελλα.

Χρόνια περιμένουμε να τους δούμε στα κοινά της περιοχής μας. Γιατί δεν το αποφασίζουν επιτέλους; Σ' αυτόν τον τόπο κάθε στέλεχος είναι απαραίτητο και κανείς δεν περισσεύει".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.