Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Με περιοδείες και ομιλίες συνεχίζουν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010, 11:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Επαφές Χειμάρα στη Φθιώτιδα και ομιλία στη Λιβαδειά

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Νοεμβρίου το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο. Στη συνέχεια είχε αλλεπάλληλες επαφές με φορείς τη Φθιώτιδας, συγκεκριμένα την Ε.Γ.Σ. Λαμίας, το Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας, το Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Στερεάς και το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.

Ο κ. Χειμάρας από τη Λιβαδειά, όπου βρέθηκε στη συνέχεια κατά την ομιλία του ανέπτυξε την πρόταση για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Επίσης, μίλησε "για τη διαφάνεια, την ειλικρίνεια και την αποτελεσματικότητα, το τρίπτυχο που χαρακτήρισε διαχρονικά την πολιτική του παρουσία και δεσμεύτηκε για πολύ δουλειά και για παραγωγή έργου, προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας".

Ειδικά για τη Βοιωτία, παρουσίασε το πρόγραμμα παρεμβάσεων του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης», που στόχο έχει να αναδείξει τη Βοιωτία και να την καταστήσει πρωταγωνίστρια της πραγματικής ανάπτυξης στη Στερεά Ελλάδα αλλά και Πανελλήνια. Όπως τόνισε ο κ. Χειμάρας: «Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, αοριστολογίες και εκθέσεις ιδεών, αλλά με συνεχείς διεκδικήσεις, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Δεν βάζουμε στο λόγο μας πολλά θα, καταθέτουμε έργο και υποσχόμαστε πολλή δουλειά...»

Συγκέντρωση Περγαντά στην Αμφισσα

Το βράδυ της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά στην Αμφισσα.

Ο κ. Περγαντάς αναφέρθηκε στην αιρετή Περιφέρεια και τη Διοικητική Μεταρρύθμιση λέγοντας: «Σ' αυτές τις εκλογές η Αυτοδιοίκηση αλλάζει σελίδα. Για πρώτη φορά η Αυτοδιοίκηση αποκτά ρόλο σύγχρονο και δυναμικό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, κοντά στον πολίτη».

Δεσμεύτηκε ώστε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

  • Να οργανωθεί γρήγορα και να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ώστε να αποδώσει έργο.
  • Να παρέχει σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να είναι κοντά στον πολίτη.
  • Να αξιοποιεί όλες τις χρηματοδοτήσεις για τις ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας.
  • Να διαμορφώσει συμμετοχική τοπική δημοκρατία, με Περιφέρεια ανοιχτή σε όλους τους πολίτες.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου ο κ. Περγαντάς επισκέφθηκε το δήμο Λιανοκλαδίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας αλλά και για τις προτεραιότητες που θέτει ο συνδυασμός του. Παράλληλα αναφέρθηκαν στο μείζων ζήτημα που τους απασχολεί το οποίο είναι η ολοκλήρωση του αναδασμού.

Ακολούθως επισκέφθηκε το δήμο Υπάτης όπου τέθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και της προώθησης του τουριστικού προϊόντος ένα θέμα για το οποίο ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς δίνει ιδιαίτερο βάρος. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε για την ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής, για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, δίνοντας έμφαση στην ενδυνάμωση της ιδιαίτερης δυνατότητας της Φθιώτιδας στον ιαματικό τουρισμό και την προσέλκυση επισκεπτών.

Αμέσως μετά περιόδευσε στους Μεξιάτες, στους Κομποτάδες και το Μοσχοχώρι όπου επισκέφθηκε δημοτικές υπηρεσίες και συνομίλησε με υπαλλήλους αλλά και κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Περγαντάς ολοκλήρωσε τις επισκέψεις με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας όπου συμμετείχε σε ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις καλλιέργειες βαμβακιού από τα καιρικά φαινόμενα.

Κλέαρχος Περγαντάς: "Η Φθιώτιδα στέλνει μήνυμα νίκης"

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη κ.Κλέαρχου Περγαντά, στην πλατεία Διάκου. «Η παρουσία σας εδώ, σ' αυτή τη δυναμική συγκέντρωση είναι το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού μας. Απόψε το μήνυμα της νίκης από την Λαμία, από τη Φθιώτιδα, ενώνεται με το νικηφόρο μήνυμα όλης της Στερεάς Ελλάδας. Στις 7 Νοεμβρίου κερδίζουμε τις εκλογές. Κερδίζει ο τόπος μας, κερδίζουν οι πολίτες. Στις 7 Νοεμβρίου, προχωρούμε όλοι μαζί για τη Στερεά που μας αξίζει"», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Περγαντάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας λέγοντας μεταξύ άλλων: "Σ'αυτές τις εκλογές η Αυτοδιοίκηση αλλάζει σελίδα. Για πρώτη φορά η Αυτοδιοίκηση αποκτά ρόλο σύγχρονο και δυναμικό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, κοντά στον πολίτη. Στις 7 Νοεμβρίου πηγαίνουμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε τους συμπατριώτες μας που είναι οι καταλληλότεροι να απαντήσουν στις προκλήσεις και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Πηγαίνουμε στις κάλπες για να αναδείξουμε αξιόπιστους συνδυασμούς, που έχουν γνώση, εμπειρία, αλλά πάνω απ'όλα θέληση και σχέδιο να δώσουν στον τόπο μας νέα προοπτική.".

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο τρίπτυχο μήνυμα του συνδυασμού που είναι «Δουλειά - Περιβάλλον - Ανάπτυξη» το οποίο προσδιορίζει τις κεντρικές προτεραιότητες. Καταλήγοντας παρουσίασε τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους για τη Φθιώτιδα.

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς: «Οι κοινοί αγώνες θα είναι η απάντηση»

Συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, είχε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου η υποψήφια περιφερειάρχης κα Δέσποινα Σπανούδη και μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος περιφέρειας Στερεάς. Στην συζήτηση τόσο ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Γιάννης Σταθάς όσο και το μέλος της διοίκησης Σωτήρης Παπαδημητρίου, κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών που επικρατούν στους «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους μέσω εργολαβιών, ιδιαίτερα στις μεγάλες επιχειρήσεις του νομού. Δήλωσαν αποφασισμένοι να κορυφώσουν αγώνες απέναντι στις παράνομες απολύσεις και τις ώρες απλήρωτης εργασίας και ζήτησαν συμπαράσταση και ενότητα από τους συμπολίτες του Αυτοδιοικητικού κινήματος που βρίσκονται στα κοινωνικά μέτωπα. Στις 3 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις τους σε χώρους εργασίας στον Ορχομενό και την Αντίκυρα.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.