Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δημήτρης Θωμάς: "Είμαστε ο συνδυασμός της επιτυχίας"

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010, 14:02
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Τα Κριεζά ήταν ο πρώτος σταθμός της πορείας του υποψήφιου δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμά Δημήτρης προς την τελική ευθεία των εκλογών, όπου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου προεκλογική συγκέντρωση.

Έχοντας διανύσει, μέσα σε τρεις μήνες, δύο φορές όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα και έχοντας γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων, ο κ. Θωμάς είπε: "Φιλοδοξία μας δεν είναι μόνον να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Φιλοδοξία μας είναι να πετύχουμε μετά τις εκλογές. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να είμαστε οι μεγάλοι νικητές την επόμενη Κυριακή. Ερχόμενος σε επαφή με τόσο κόσμο, με εξέπληξε η ανταπόκρισή του σε ένα κάλεσμα πέρα και πάνω από κομματικές εξαρτήσεις και δεσμεύσεις και ως εκ τούτου, το ψηφοδέλτιό μας διαθέτει κομματική ανεξαρτησία, πολιτική και κοινωνική πολυφωνία. Εκφράζει δηλαδή την κοινωνία".

Στη συνέχεια τόνισε, ότι στόχος του είναι η ισοβαρής ανάπτυξη παντού και η ισόρροπη δράση για όλους και ανέπτυξε το πρόγραμμά του, όπως σχεδιάστηκε μετά τις επαφή του με τον κόσμο του νέου Δήμου και τα προβλήματα του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπονται: "Το Αλιβέρι μπορεί να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος. Να γίνει ένα πρότυπο ενεργειακό κέντρο, πρόκειται για έργο Εθνικής Σημασίας. Στον Δύστο η αξιοποίηση και η ανάδειξη της λίμνης είναι επιβεβλημένη. Στο Αυλωνάρι πρώτος στόχος είναι η αξιοποίηση του μεγάλου πολιτισμικού και φυσικού περιβάλλοντος και η ανάδειξη του παραλιακού του μετώπου. Στις Κονίστρες η ολοκλήρωση της κατασκευής και η αξιοποίηση του φράγματος στα Μανίκια. Στην Κύμη η περεταίρω ανάδειξη του Ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου, η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού και ανάδειξης του εθνικής σημασίας πλέον λιμανιού της και του Διευρωπαϊκού άξονα Χαλκίδα-Κύμη".

Στη συνέχεια ανέλυσε τους επιμέρους άξονες του προγράμματος του.

Προτεραιότητα είναι η δημιουργία υπηρεσίας Αγροτικής Οδοποιίας, καθώς και η δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας και μαρίνας υψηλών προδιαγραφών, στο Πόρτο Μπούφαλο.

Για τον τομέα της ύδρευσης, είναι απαραίτητη η δημιουργία οργανωμένης και σύγχρονης υπηρεσία ύδρευσης για την διαχείριση του νερού.

Αμεσος στόχος η κατασκευή ΧΥΤΑ και η προώθηση της ανακύκλωσης.

Για τον τομέα της αποχέτευσης, είναι απαραίτητη η κατασκευή των απαιτούμενων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης, σε όλο το Δήμο. Ειδικά στην ενότητα Δυστίων στο ενδιάμεσο των οικισμών: Κριεζά, Δύστο, Κουτουμουλά, Βέλος, Λέπουρα και Αλώνια θα δημιουργηθεί βιολογικός για την κάλυψη των αναγκών. Στις υπόλοιπες περιοχές το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με μικρούς βιολογικούς.

Για τις σχέσεις της Δημοτικής αρχής με τους πολίτες, ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμα του που είναι βασισμένο στον σεβασμό των δημοτών.

Η κεντρική διοίκηση θα ασκείται στο Αλιβέρι, πρωτεύουσα του νέου Δήμου και διοικητικό κέντρο του. Τα παλαιά Δημαρχεία θα λειτουργούν απρόσκοπτα υπό την εποπτεία Αντιδημάρχων. Εγγύηση και έμπρακτη απόδειξη, η Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας για το ΕΣΠΑ, που έχει ο Δήμος Κύμης.

Για το περιβάλλον, είπε, "η προστασία της λίμνης, των ορεινών όγκων, του δασικού πλούτου και του εκτεταμένου παραλιακού μετώπου, αποτελούν βασικό μας μέλημα και υποχρέωση. Αμεση προτεραιότητά μας η σύνταξη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στα όρια του νέου Δήμου. Οι παραλιακοί οικισμοί (Πετριές,Παραλία Ζαράκων, Αγιος Δημήτριος, Πόρτο Μπούφαλο κλπ) πρέπει να επεκταθούν. Οι παραδοσιακοί οικισμοί Μαχαλάς και Ανω Πετριές να αναδειχθούν και να προστατευθούν, το Ζαπάτι να αναπλαστεί. Επείγει η ανάπλαση της πόλης των Κριεζών. Επίσης δεσμευόμαστε για την δρομολόγηση της κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου στα Κριεζά.

Ειδική μέριμνα θα δοθεί στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στην τρίτη ηλικία, με την δημιουργία ΚΑΠΗ και αναβάθμιση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι".

Επίσης κάλεσε για άλλη μια φορά τον συνυποψήφιό του, τέως Δήμαρχο Κονιστρών κ. Παπαναστασίου, ο οποίος τελεί σε αργία λόγω δικαστικής του εκκρεμότητας, να δώσει στην δημοσιότητα το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει, σε περίπτωση που θα εκλεγεί και συμπλήρωσε: "Είμαστε ένας συνδυασμός προγράμματος και λύσεων. Ο μόνος πραγματικά ανεξάρτητος από κομματική δέσμευση. Είμαστε ο συνδυασμός που εκφράζει την κοινωνία και μπορεί να πάει τον τόπο πιο μπροστά. Είμαστε ο συνδυασμός της επιτυχίας, ο συνδυασμός της νίκης τόνισε και ανακοίνωσε, εν μέσω χειροκροτημάτων, τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού στην εκλογική περιφέρεια Δυστίων".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.