Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ψάχνει μετρητά η βιομηχανία ξύλου Σέλμαν

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010, 13:10
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Πηγή: Το Βήμα

Αρχίζει στις 5 Νοεμβρίου η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου της βιομηχανίας ξύλου Σέλμαν κατά 14 εκατ. ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 19 Νοεμβρίου, ενώ η περίοδος άσκησης του δικαιώματος ορίστηκε μεταξύ 5/11 και 15/11.

Η εταιρεία θα εκδώσει 35.187.490 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,4 ευρώ και με τιμή διάθεσης τα 0,4 ευρώ. Το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων ορίστηκε σε μία νέα μετοχή για καθεμία παλαιά.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο βασικός μέτοχος της Σέλμαν, η βιομηχανία ξύλου Αlfa Woods του κ. Αντ. Αδαμόπουλου, έχει ήδη προκαταβάλει το ποσοστό της (περίπου 10 εκατ. ευρώ), εκ των οποίων τα 4 δόθηκαν στον πρώην βασικό μέτοχο κ. Π. Ηλιάδη για εξόφληση άτοκου δανείου που είχε χορηγήσει στην εισηγμένη και για κεφάλαια κίνησης.

Δεδομένου του κακού χρηματιστηριακού κλίματος, θεωρείται αμφίβολη η πλήρης κάλυψη των υπόλοιπων 4 εκατ. ευρώ. Γι' αυτό και η διοίκηση στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε σειρά κινήσεων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες κεφαλαίου κίνησης που ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ τους επόμενους 12 μήνες, γιατί και η διοίκηση αναμένει ότι από τις αρχές του 2011 θα έχει έλλειμμα στα κεφάλαια κίνησης περί τα 6 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των κινήσεων αυτών είναι ο επαναπροσδιορισμός στους όρους συνεργασίας με πελάτες και προμηθευτές, ώστε να εισρεύσουν 3,2 εκατ. ευρώ, μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 1 εκατ. ευρώ και λήψη δανείου 1,8 εκατ. ευρώ.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.