Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απαντήσεις Παπαναστασίου "για τον πόλεμο λάσπης" και για τη δικαστική εκκρεμότητα

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010, 13:31
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στην πλατεία της Κύμης η συγκέντρωση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαναστασίου. Ο κ. Παπαναστασίου ανέλυσε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή καθώς και το πρόγραμμά του για το νέο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Μίλησε γι' αυτούς που τον πολεμούν και είπε: «Είναι αυτοί που χρόνια τώρα προσπαθούν να μας πείσουν πως συγκεκριμένα συμφέροντα θα σώσουν την περιοχή. Και συνεχίζουν ακόμη τα παιχνίδια τους. Και ονειρεύονται να τα υλοποιήσουν μέσα από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Είναι αυτοί, που στο βωμό της διατήρησης του προσωπικού τους βιλαετιού, δυναμίτισαν την ενότητα των τοπικών κοινωνιών, προβάλλοντας ρατσιστικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και επαναφέροντας λογικές φυλετικής καθαρότητας.

Είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων, στελεχών και πολιτευτών που στο παρελθόν έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια κομματικές επιλογές και χρίσματα και δεν έλεγαν μεταξύ τους ούτε καλημέρα και σήμερα συμμάχησαν στον αγώνα για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και επιδιώξεων, χρησιμοποιώντας ως μπαμπούλα την κομματική πειθαρχία.

Παρά το γεγονός ότι η απάντηση που τους έδωσαν και στις προηγούμενες απόπειρές τους οι πολίτες ήταν συντριπτική, αυτοί εξακολουθούν σαν σύγχρονοι Γκαίμπελς να πετούν λάσπη ελπίζοντας πως "στο τέλος κάτι θα μείνει". Εκείνο, όμως που πάντα μένει στο τέλος είναι μόνο η αλήθεια.»

Η δικαστική εκκρεμότητα

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει κατά κόρον συζήτηση για τη δικαστική εκκρεμότητα του κ. Παπαναστασίου και για την απόφαση να τεθεί σε αργία. Ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε και για αυτό το θέμα απάντηση λέγοντας: «Η παραπομπή μιας υπόθεσης στο ακροατήριο γίνεται με ενδείξεις και δεν συνεπάγεται απαραίτητα καταδίκη του κατηγορούμενου. Χιλιάδες κατηγορούμενοι έχουν αθωωθεί πανηγυρικά και πολλοί μάλιστα έχουν αποζημιωθεί από τους κατηγόρους τους για την ηθική βλάβη που τους προξένησαν. Και οι ενδείξεις που με αφορούν είναι κάτι παραπάνω από κατασκευασμένες. Είναι, άλλωστε και η μοναδική δικαστική μου εκκρεμότητα σε όλες τις 10ετίες της δημόσιας διαδρομής μου. Γνωρίζετε, μήπως πόσες δεκάδες ή και εκατοντάδες υποθέσεις για σοβαρότερα αδικήματα εκκρεμούν σε βάρος κάποιων συνυποψηφίων μου; Γι' αυτές, όμως δεν ακούγεται λέξη. Είναι τυχαίο;»

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Κύμη είπε:

«Στην περιοχή της Κύμης, οι ίδιοι άνθρωποι έφθασαν στο σημείο να στοχοποιήσουν συμπολίτες τους που μίλησαν υπέρ του μεγάλου Δήμου ή δεν τους ακολούθησαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν υπέρ του μικρού και αδύναμου οικονομικά Δήμου. Απείλησαν, μάλιστα ότι θα τους κηρύξουν ανεπιθύμητους στην Κύμη. Αυτές, όμως οι αντιδράσεις είναι αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές και προδίδουν ανθρώπους που δεν σέβονται τη γνώμη του πολίτη. Και το κυριότερο, γιατί διχάζουν τους πολίτες και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για κοινή πορεία και δράση για το συμφέρον της περιοχής μας.

Οι πολέμιοι του νέου Δήμου είχαν για μοναδικό σύνθημα το "όχι στο Δήμο γίγαντα", δεν είπαν ποτέ ούτε λέξη για την έδρα. Εμείς πιστεύουμε πως, με δεδομένη την κυβερνητική απόφαση για μεγάλους Δήμους, διεκδικητικός στόχος έπρεπε να είναι η έδρα. Αυτό δεν έγινε γιατί κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την έδρα, αλλά μόνο για την πολιτική τους επιβίωση μέσα από τους μικρούς Δήμους.»

Ανακοίνωση για τους βανδαλισμούς σε εκλογικά κέντρα της Κύμης

Ο συνδυασμός "Πολίτες της Αυτοδιοίκησης" και ο επικεφαλής, Δημήτρης Παπαναστασίου, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τους βανδαλισμούς που έγιναν σε βάρος εκλογικών κέντρων στην Κύμη: "Μετά τους βανδαλισμούς και τις προκλητικές συμπεριφορές που έγιναν στην Κύμη σε βάρος εκλογικών κέντρων, διοχετεύθηκε έντεχνα η άποψη ότι αυτά έγιναν με ευθύνη 'πολλών παραγόντων εντός και γειτνιαζόντων σ' αυτήν'. Φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να μας χρεώσουν ευθύνες για τον αγώνα που κάναμε για τη δημιουργία του μεγάλου Δήμου, τον οποίο σήμερα διεκδικούν και μας εξισώνουν με τους πραγματικούς υπευθύνους με τους οποίους μέχρι πρόσφατα συμπορεύονταν για τη δημιουργία μικρών Δήμων. Χαιρόμαστε γιατί επιτέλους διαπίστωσαν και αυτοί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πάντα Δημοκρατική Κύμη και λυπούμαστε γιατί προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες, τους οποίους καλούμε να προβληματιστούν".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.