Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μανώλης προς Μούτσου "Δεν είχα πρόθεση να αφήσω αιχμή προς το πρόσωπό σου, αλλά δεν μπορώ να υπεκφεύγω"

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010, 12:41
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου Καρύστου κ. Μανώλη Νίκου και της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου, απερχόμενης δημάρχου Στύρων κας Μούτσου Σοφίας ανεβάζουν στο κόκκινο το προεκλογικό θερμόμετρο.

Μετά την αντίδραση και τις διευκρινίσεις που έδωσε η κα Μούτσου με αφορμή τα όσα είχε αναφέρει σε ομιλία του ο κ. Μανώλης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές με το πόσιμο νερό, έχουμε νέα απάντηση "προς αποκατάσταση της αλήθειας" αυτή τη φορά από τον υποψήφιο Δήμαρχο.

Ο κ. Μανώλης στην επιστολή του προς την κα Μούτσου δηλώνει τα εξής:

"1. Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου σε ομιλία μου στα Στύρα ανέφερα ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο οι δημότες του Δήμου Στυρέων να πληρώνουν τα υψηλότερα τέλη ύδρευσης, τουλάχιστον σε σύγκριση με τους δημότες Μαρμαρίου και Καρύστου, και το νερό σε πολλές περιοχές να είναι ακατάλληλο.

Αυτό το πραγματικό γεγονός δεν μου ήλθε ως «θεία φώτιση», αλλά είναι ένα ζήτημα που το έθεσε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας στα Στύρα.

Εγώ μην υπολογίζοντας πολιτικό κόστος και γνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο θα στρέψει την κα Μούτσου εναντίον μου δεσμεύτηκα ότι θα κάνω τις απαραίτητες ενέργειες για την παροχή πόσιμου νερού σε όλους τους δημότες του Δήμου και θα επανεξετάσουμε την τιμολογιακή πολιτική.

2. Να της υπενθυμίσω ότι εδώ και 10 χρόνια έχω κάνει αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αμιαντοσωλήνων στο Δήμο Μαρμαρίου. Πιο συγκεκριμένα τα 12 τελευταία χρόνια περίπου 2.500.000 ευρώ δαπανήθηκαν σε όλη την επικράτεια του Δήμου Μαρμαρίου. Δεδομένου ότι οι μόνιμες και παραθεριστικές κατοικίες σχεδόν διπλασιάστηκαν, η ζήτηση για πόσιμο νερό ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Καλύψαμε τις αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού προσφέροντας άριστης ποιότητας νερό. Προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος έχουμε προβεί στις εξής ενέργειες:

  • i. Ανόρυξη 16 γεωτρήσεων.
  • ii. Κατασκευές και ηλεκτροδοτήσεις αντλιοστασίων.
  • iii. Αντικατάσταση όλων των παλαιών δικτύων ύδρευσης σε όλο το Δήμο (περίπου 100 χλμ).
  • iv. Κατασκευή δεξαμενών υδροδότησης.
  • v. Μηνιαία ανάλυση στο χημείο που αποδεικνύει την άριστη ποιότητα του νερού.

Όλα αυτά αγαπητή Σοφία στοίχισαν 2.500.000 ευρώ και οι δημότες Μαρμαρίου πληρώνουν τα χαμηλότερα τέλη νερού, καθώς και τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη χώρα.

Καμία πρόθεση δεν είχα ούτε και έχω να αφήσω αιχμή προς το πρόσωπο σου. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να υπεκφεύγω και να κρύβω την πραγματικότητα.

Ανήκω σε εκείνη τη σχολή πολιτικής που έχω μάθει να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια και να λέω την αλήθεια.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που οι δημότες Μαρμαρίου με τίμησαν σε 3 διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες με την ψήφο τους δίνοντας μου αυξανόμενα κάθε φορά ποσοστά.

Η αξιοπιστία μου ως Δήμαρχος Μαρμαρίου έκανε και 3 σημαντικά στελέχη του συνδυασμού σου να με ακολουθήσουν πιστεύοντας ότι μπορούμε να οδηγήσουμε την Καρυστία ψηλά και το νέο Δήμο μπροστά".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.