Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ποιος θα σώσει τον Ασωπό ποταμό;

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010, 14:50
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Πεδίο αντιπαράθεσης έχουν γίνει τα οξύτατα περιβαλλοντικά προβλήματα στη Στερεά Ελλάδα, όπως το πρόβλημα του Ασωπού. Δεσμεύσεις υποψηφίων ότι θα επιλύσουν το πρόβλημα, αλλά και καταγγελίες για νομάρχες που δεν έκαναν τίποτα ενώ τώρα διεκδικούν την ψήφο για τη θέση του Περιφερειάρχη.

Χειμάρας: «Αναλαμβάνω προσωπικά την επίλυση του προβλήματος του Ασωπού»

Τη δημόσια δέσμευσή του ότι θα αναλάβει προσωπικά την επίλυση του προβλήματος του Ασωπού ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Χειμάρας, στην ομιλία του, στη Θήβα, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου. Μάλιστα, κατέκρινε την αδιάφορη στάση Αυτοδιοικητικών οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Δυστυχώς, δεν ανέλαβαν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για να ξεκαθαρίσουν το όλο θέμα και να σταματήσει η δυσφήμηση του νομού, όπως κάναμε εμείς με το πρόβλημα του Μαλιακού. Αναλαμβάνω προσωπικά την επίλυση του προβλήματος του Ασωπού! Αναλαμβάνω προσωπικά την προστασία των αγροτών και των αγροτικών προϊόντων από την άδικη δυσφήμιση! Γιατί είναι χρέος και καθήκον μας, ως Αυτοδιοικητικοί, να πρωτοστατούμε στα δύσκολα και να δίνουμε υπεύθυνες λύσεις...»

Παράλληλα, ο κ. Χειμάρας ήταν κατηγορηματικός στα θέματα περιβάλλοντος που αφορούν τη Βοιωτία δηλώνοντας: «Σήμερα στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους! Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν τη Βοιωτία σε σκουπιδότοπο της Αθήνας! Δεσμεύομαι προσωπικά, πως αυτό δεν θα συμβεί! Θα μας βρουν απέναντι! Και γνωρίζουν καλά πως όταν το λέω αυτό, το εννοώ...».

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας προλόγισε ο βουλευτής κ. Γιάννης Ιωαννίδης. Ο «κόουτς» μίλησε για το σημαντικό έργο και τις ικανότητες του Θανάση Χειμάρα και δήλωσε βέβαιος ότι θα είναι ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας.

"Νομάρχες που μετέτρεψαν τη Στερεά σε χαβούζα του κέντρου διεκδικούν την ψήφο..."

"Στην περίπτωση αχανών και ανομοιογενών γεωγραφικά και κοινωνικά περιφερειών, όπως η Στερεά, ο Καλλικράτης μειώνει μέχρι ασφυξίας τη λίγη πολιτική δύναμη που είχε απομείνει στα χέρια όσων προσπαθούν να στήσουν μια ζωή σε ένα εγκαταλειμμένο από το κράτος χωριό, σε μια αδικημένη από την εξουσία επαρχιακή κωμόπολη και πόλη" επισημαίνει η Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια περιφερειάρχισσα με το Αυτοδιοικητικό Κίνημα.

Η κα Σπανούδη σημειώνει ακόμα ότι οι προοπτικές είναι ακόμη χειρότερες για τη Στερεά, "εξαιτίας νομαρχών και αντινομαρχών που αναδείχθηκαν πολιτικά διευκολύνοντας τη μετατροπή της Στερεάς σε χαβούζα του κέντρου, που εξυπηρέτησαν μόνο την ανεξέλεγκτη κερδοφορία λίγων, που έφεραν στη ζωή των πολλών νερό με εξασθενές χρώμιο, που δηλητηρίασαν τη θάλασσα από τον Μαλιακό και τον Ευβοϊκό μέχρι τον Κορινθιακό, που αδιαφόρησαν για την προοπτική ανάπτυξης με βάση την οικολογική γεωργία και κτηνοτροφία, τον τουρισμό με βάση τον πολιτισμό και την αειφορία, που σφύριζαν αδιάφορα ενώ έβλεπαν να υψώνονται διόδια παντού και να κλειδώνονται στο συρτάρι σχέδια για φθηνό και ασφαλές τραίνο σε όλη τη Στερεά. Νομάρχες και αντινομάρχες που πήραν χρίσματα από τα κόμματά τους για να «συνεχίσουν το έργο τους» και ως περιφερειάρχες (όπως οι κύριοι Περγαντάς, Χειμάρας, Παπανδρέου)".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.