Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνάντηση του Συμεών Κεδίκογλου για τους αλιείς και τη βιντζότρατα

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010, 11:27
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου πραγματοποίησε συνάντηση με την ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, παρουσία του Προέδρου κ. Γ. Φατούρου και εκπροσώπων της Εθνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματιών Αλιέων «Η Μεσόγειος».

Πρόθεση του βουλευτή και σκοπός της συνάντησης ήταν η αναζήτηση της καλύτερης λύσης βάσει της δεδομένης κατάστασης που έχει επιβάλει η απαγόρευση του εργαλείου σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό που έχει ψηφιστεί από το 2006. Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Διαμαντίδη εκτιμήθηκε η γενικότερη κατάσταση και εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν όλα τα σενάρια.

Τη δέσμευση ωστόσο του υπουργού απέσπασαν ο κ. Κεδίκογλου και οι εκπρόσωποι της Ένωσης ότι κατά τις προσεχείς ημέρες από τις Βρυξέλλες θα στηρίξει το επιχείρημα ότι η βιντζότρατα που χρησιμοποιείται από τους Έλληνες αλιείς είναι διαφορετική σαν εργαλείο από αυτή που περιγράφεται στον κανονισμό και με βάση αυτό να επιχειρηθεί η εξαίρεσή της.

Σημαντική κρίνει τέλος ο κ. Κεδίκογλου τη δέσμευση του Υπουργού να αυξηθεί η αποζημίωση των αλιέων από 100% σε 140% αλλά και να μην χαθεί καμία άδεια και να μπορεί να μεταβιβαστεί στα παιδιά τους.

Στο Αλιβέρι για την παρέλαση ο Συμεών Κεδίκογλου

Στο πλαίσιο του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου θα παραστεί στο Αλιβέρι για την καθιερωμένη παρέλαση.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.