Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σπύρος Σπύρου: "Αναλαμβάνω την αναπλήρωση του δημάρχου Κονιστρών"

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010, 13:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Με έγγραφό του προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κονιστρών κ. Σπύρου Σπύρος δηλώνει πως αναλαμβάνει τα καθήκοντα του δημάρχου κ. Παπαναστασίου, ο οποίος έχει τεθεί σε αργία σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού κώδικα δήμων και κοινοτήτων και ζητά να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη, όπως ορίζει ο νόμος.

Στο έγγραφο που απέστειλε αναφέρει: "Όπως γνωρίζετε με την υπ' αριθ. 68485/9726/1-10-2010 απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο δήμαρχος του δήμου τέθηκε σε αργία.

Η απόφαση της Περιφέρειας του επιδόθηκε στις 20/10/2010.

Με το υπ' αριθ. 87613/12627/21-10-2010 έγγραφό της η Περιφέρεια καλούσε το δήμο να εφαρμόσει ό, τι ορίζει ο ΚΔΚ, άρθρο 89 παράγραφο 2 περί της αναπλήρωσης του δημάρχου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συγκλήθηκε στην προθεσμία των πέντε ημερών που ορίζει το άρθρο 89 παράγραφος 2 για την αναπλήρωση του δημάρχου.

Αφού αυτό δεν έγινε, θα έπρεπε να αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης του επιτυχόντος συνδυασμού καταθέτοντας στο γενικό πρωτόκολλο τη σχετική δήλωση. Αφού δεν κατατέθηκε η δήλωση υπάρχει εκ των πραγμάτων άρνηση αναλήψεων των καθηκόντων του δημάρχου, καθώς και από όλους στη συνέχεια τους συμβούλους του επιτυχόντος συνδυασμού, καθότι κανένας μέχρι σήμερα δεν υπέβαλε τη σχετική δήλωση αναλήψεως των καθηκόντων του δημάρχου και εκ των πραγμάτων υπάρχει άρνηση.

Μετά όλων των παραπάνω, σύμφωνα με το άρθρο 89 παράγραφο 2, περί αναπλήρωσης του δημάρχου, αναλαμβάνω από λήψεως της παρούσης δήλωσής μου, την αναπλήρωση του ευρισκομένου σε αργία δημάρχου Κονιστρών".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.