Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επανέρχεται ο Σπύρος Σπύρου στο θέμα της αργίας του Δημάρχου Κονιστρών

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010, 13:03
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κονιστρών κ. Σπύρου Σπύρος επανέρχεται στο θέμα της αργίας του Δημάρχου Κονιστρών κ. Παπαναστασίου με επιστολή, αυτή τη φορά, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή το γεγονός, ότι "ο κ. Παπαναστασίου δεν έχει παραδώσει από τις 20 Οκτωβρίου ως όφειλε τα κλειδιά του Δημαρχείου", ζητώντας να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις, όπως στο ερώτημα, "σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, ποια είναι η δημόσια αρχή που θα υποχρεώσει τους παρανομούντες να πειθαρχήσουν σε αυτά που ορίζει ο νόμος";

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: "Με την υπ' αριθ. 68485/9726/1-10-2010 απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος του Δήμου Κονιστρών Ευβοίας τέθηκε σε αργία.

Η απόφαση της Περιφέρειας του επιδόθηκε στις 20 Οκτωβρίου.

Την 21/10/2010 εστάλη στο Δήμο Κονιστρών το υπ' αριθ. 87613/12627 έγγραφο της Περιφέρειας, με το οποίο καλείτο ο Δήμαρχος να εφαρμόσει ό,τι ορίζει ο ΚΔΚ, άρθρο 89 παραγρ. 2 περί της αναπλήρωσης του Δημάρχου.

Την 14/10/2010 ο Δήμαρχος, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτή.

Η άποψή μου είναι ότι από την 20/10/2010 ο Δήμαρχος έπρεπε να έχει παραδώσει τα κλειδιά του ιδιαίτερου γραφείου του και όλων των εγκαταστάσεων του Δήμου, να απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα του Δήμου και να μην προσέρχεται.

Να έχει δε στο Δήμο, όποια δικαιώματα έχει ο οποιοσδήποτε πολίτης.

Αντί αυτού, ο Δήμαρχος στις 21 και 22 Οκτωβρίου προσήλθε στο γραφείο του σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε ή δεν θέλησε να εφαρμόσει το νόμο.

Στις 22 Οκτωβρίου κάλεσα, τόσο προφορικά, όσο και εγγράφως τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώτο σε σταυρούς προτίμησης του επιτυχόντος συνδυασμού, να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την αναπλήρωση του Δημάρχου, πλην όμως μέχρι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συνήλθε.

Από την πρακτική που ακολουθήθηκε δημιουργούνται ορισμένα εύλογα ερωτήματα.

  • 1ον. Ποιος ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει το νόμο και να επιβάλει στον ευρισκόμενο σε αργία Δήμαρχο, να μην προσέρχεται στο Δήμο;
  • 2ον. Ποιος ελέγχει τον συγκεκριμένο δημοτικό αξιωματούχο και τι κυρώσεις πρέπει να του επιβληθούν.
  • 3ον. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, ποια είναι η δημόσια αρχή που θα υποχρεώσει τους παρανομούντες να πειθαρχήσουν σε αυτά που ορίζει ο νόμος.

Αναμένω μία σύντομη και σαφή απάντησή σας στα ερωτήματα αυτά για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας.

Παρακαλώ η απάντησή σας να σταλεί στο Δήμο και όπου αλλού απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.