Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Θανάσης Χειμάρας: "Η Εύβοια έχει αδικηθεί πολύ"

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010, 12:23
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού του «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» στη Χαλκίδα, με επικεφαλής τον κ. Θανάση Χειμάρα.

Στα εγκαίνια του παρευρέθηκε ο πρ. Επίτροπος της Ε.Ε. για το Περιβάλλον και Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Σταύρος Δήμας, ο οποίος με σύντομο χαιρετισμό του προλόγισε τον κ. Χειμάρα καθώς και όλοι οι νυν και πρώην βουλευτές Εύβοιας. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού στην Εύβοια.

Στην ομιλία του ο κ. Χειμάρας μεταξύ άλλων τόνισε:

"Περιοδεύοντας το Νομό της Εύβοιας, έκανα τις εξής διαπιστώσεις:

Η πρώτη είναι ότι οι κάτοικοι νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία και ταυτόχρονα από την Αυτοδιοίκηση. Διαφωνούν και θεωρούν άδικα και προς λάθος κατεύθυνση τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και φοβούνται χειρότερα - αλλά καταλογίζουν και πολλές ευθύνες στους Αυτοδιοικητικούς, που για χρόνια είχαν στα χέρια τους την τύχη του τόπου τους και δεν έκανα τίποτα για την ανάπτυξή του.

Η δεύτερη διαπίστωση που μας γεμίζει με πολλές ευθύνες είναι η θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, αλλά και η εμπιστοσύνη τους για το αναπτυξιακό έργο που θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούμε να προωθήσουμε.

Πρέπει να ομολογήσω ότι η άποψή τους, για τη γενικότερη εγκατάλειψη του τόπου τους είναι αληθινή. Αυτή είναι η πραγματικότητα...

Η Εύβοια είναι ένας πανέμορφος τόπος που δυστυχώς έχει αδικηθεί πολύ. Δεν είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή Και μετά από 3 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης που δόθηκαν στη χώρα μας από την Ε.Ε.

Η Εύβοια να στερείται παντελώς Υποδομών και Αναπτυξιακών Έργων. Και δεν πείθουν κανένα, δηλώσεις ότι για το αναπτυξιακό έλλειμμα, και τη μη υλοποίηση των έργων, ευθύνονται οι Περιφερειάρχες όλων των Κυβερνήσεων.

Σήμερα, το οδικό Δίκτυο βρίσκεται σε εποχές 1970, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των μετακινήσεων και την ανάπτυξη των περιοχών.

Έργα εξαιρετικής σημασίας έχουν εγκαταλειφθεί από τη διορισμένη Περιφέρεια στην τύχη τους, περιπτώσεις στις οποίες οι αιρετοί - κυρίως οι Νομάρχες - πρέπει να τα διεκδικούν και να τα μεταφέρουν στο δικό τους Πρόγραμμα, για να τα υλοποιούν.

Γιατί κανένας διορισμένος Περιφερειάρχης, δεν μπορεί να ενδιαφέρεται για τον τόπο, περισσότερο από τον εκλεγμένο Νομάρχη. Είναι καθήκον ενός Νομάρχη όσα έργα δεν προωθούνται από την Περιφέρεια, και μένουν στάσιμα, να προωθούνται δια μέσω της Νομαρχίας και να μην αφήνονται στην τύχη τους.

Δεσμεύομαι απέναντί σας, ότι από την 1η του 2011, που πιστεύω ότι θα εκλεγώ Περιφερειάρχης, μαζί με τους έμπειρους και αξιόλογους συνεργάτες μου, να ξεκινήσουμε το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, αξιοποιώντας τις αρμοδιότητές μας και πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση. Με οργανωμένο Σχέδιο, υπεύθυνο Προγραμματισμό, που θα φέρει την έγκριση των φορέων της περιοχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με ορμητήριο τη Χαλκίδα, αισιοδοξώ για το θετικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα στην Εύβοια".

Στη Φθιώτιδα ο Θανάσης Χειμάρας

Στη Φθιώτιδα προγραμματίζει να περιοδεύσει ο Θανάσης Χειμάρας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ήδη από την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου βρίσκεται στην περιοχή, όπου και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Στόχος του κ. Χειμάρα είναι στο πλαίσιο της περιοδείας να συναντηθεί με φορείς της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών της Φθιώτιδας, να απευθυνθεί άμεσα στους πολίτες, να τους μιλήσει για το πρόγραμμα και τα σχέδιά του, για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη Φθιώτιδα ειδικότερα.

Ημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ορχομενού ο συνδυασμός «Μαζί για την Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης» διοργάνωσε ημερίδα με θέμα "αγροτική ανάπτυξη και νέα Καλλικρατική Περιφέρεια". Στην Ημερίδα εισηγητές ορίστηκαν Εκπρόσωποι Συνεταιριστικού Κινήματος, Εκπρόσωπος Συνδικαλιστικού Κινήματος, Εκπρόσωπος Νέων Αγροτών. Κεντρικός ομιλητής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας.

Κεντρική Ομιλία του Θανάση Χειμάρα στη Θήβα

Ανακοινώνεται από το Συνδυασμό «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» ότι η Κεντρική Ομιλία του Θανάση Χειμάρα για τη Θήβα είναι προγραμματισμένη την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στις 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.