Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στο 100% η διάθεση του ποσού για τους ρητινοκαλλιεργητές

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010, 13:35
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Απάντηση έλαβε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου μετά την παρέμβασή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το θέμα της ενίσχυσης των ρητινοκαλλιεργητών, σύμφωνα με την οποία προχώρησαν στη διάθεση του 100% των πιστώσεων για τους ρητινοκαλλιεργητές.

Έτσι, οι πιστώσεις που διατίθενται τελικά ανέρχονται σε 2.590.000€, όπως ήταν δηλαδή κατά την αρχική εγγραφή του στον προϋπολογισμό του κράτους.

Ο κ. Κεδίκογλου δηλώνει "ικανοποιημένος, που μετά και τις ενέργειες και τις πιέσεις του, αποκαταστάθηκε το ύψος του ποσού, στα επίπεδα που ήταν ακόμα και πριν από την περικοπή που επέβαλε η ΚΥΑ με αριθμό115494/1138/3-5-2010, η οποία το είχε μειώσει σε 2.340.000" και προσθέτει πως " αυτό που πρέπει τώρα να γίνει για να μπορέσουν να πάρουν αυτά τα λεφτά είναι η τροποποίηση της παραπάνω ΚΥΑ".

Σχετική ερώτηση είχε υποβάλει και η άλλη βουλευτής του νομού, Κατερίνα Περλεπέ, η οποία δήλωσε: 'Η απόδοση των χρηματικών ποσών της ενίσχυσης στους ρητινοσυλλέκτες πρέπει να γίνει αμέσως αφού, οι άνθρωποι αυτοί που φροντίζουν το δάσος και προσφέρουν αποφασιστικά στην πυρασφάλεια, προσδοκούν τις ενισχύσεις, για να στηρίξουν τα χαμηλά τους εισοδήματα και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους ανάγκες'.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.