Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Έναρξη της γραμμής Σκιάθος - Ψαροπούλι - Αθήνα

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010, 13:14
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, θα γίνει η επίσημη έναρξη της νέας γραμμής Σκιάθου - Ψαροπούλι Βασιλικών - Αθήνα. Πρόκειται για την παρθενική δρομολόγηση του πλοίου που θα εκτελεί αυτή τη γραμμή και πλέον η σύνδεση των Β. Σποράδων με την Εύβοια κάνει πιο εύκολη και την πρόσβαση προς την Αθήνα.

Μετά τη διευθέτηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες προκάλεσαν καθυστέρηση και ακύρωσαν τον αρχικό σχεδιασμό, που ήταν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια τη θερινή περίοδο, η ακτοπλοϊκή σύνδεση αποτελεί πραγματικότητα και το το πλοίο "Έλλη Ι", ιδιοκτησίας των "Θαλάσσιων Συγκοινωνιών Ευβοϊκού" ξεκινάει τα δρομολόγιά του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" η κα Εύη Αγγελάκη, υπάλληλος στο γραφείο των Ωρεών, η χωρητικότητα του πλοίου για τη χειμερινή περίοδο είναι 45 άτομα και για το καλοκαίρι 83 άτομα.

Για το πρώτο 15νθήμερο τα δρομολόγια θα ξεκινάνε στις 8 το πρωί από το Ψαροπούλι και στις 2 το μεσημέρι από Σκιάθο-επιστροφή. Το γραφείο στο Ψαροπούλι θα είναι ανοιχτό από τις 8:00 π.μ - 4:00 μμ και στους Ωρεούς από τις 8:00 π.μ έως τις 7:00 μμ για οποιαδήποτε πληροφορία. (τηλ. 22260 43341 και 22260 72900).

Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει σχεδιασμός για την αντικατάσταση του πλοίου με ένα μεγαλύτερο σε τρεις μήνες περίπου, προκειμένου να υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων, ενώ αναμένεται να επεκταθεί η γραμμή και σε άλλα νησιά, όπως η Σκόπελος και να πυκνώσουν τα δρομολόγια. Πρόσθεσε ότι η γραμμή είναι ετήσια και τα δρομολόγια θα γίνονται μέχρι τις 3 Νοεμβρίου του 2011.

Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 13 ευρώ και οι επιβάτες θα μεταφέρονται κατευθείαν στο κέντρο της Αθήνας με πούλμαν, κάτι, όμως, που θα συνδυαστεί με τη δημιουργία νέων δρομολογίων, οπότε θα υπάρχει και η επιβάρυνση της τιμής του εισιτηρίου του πούλμαν.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.