Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σύλληψη τεσσάρων Ρουμάνων για εμπορία ανθρώπων

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010, 12:25
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθησαν το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στη Χαλκίδα, ένα ζευγάρι Ρουμάνων υπηκόων ηλικίας 45 ετών ο άνδρας και 42 η γυναίκα και αναζητείται ένα ακόμη ζευγάρι ομοεθνών τους, ηλικίας 38 ετών η γυναίκα και αγνώστων στοιχείων ο άνδρας, οι οποίοι πριν από τέσσερις μήνες μετέφεραν από τη Ρουμανία στην Ελλάδα, μια ομοεθνή τους ηλικίας 35 ετών, μαζί με τα δυο ανήλικα τέκνα της, ένα αγόρι ηλικίας 13 ετών και ένα 7χρονο κορίτσι.

Οι δράστες υποσχόμενοι στην παθούσα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και οικονομικά οφέλη, την κρατούσαν παράνομα και απειλώντας την για τη ζωή τόσο της ιδίας όσο και των παιδιών της, την εξανάγκασαν να έρθει σε σεξουαλική επαφή με επτά 7 αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, στους οποίους την έδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου για τέσσερις ώρες, έναντι αμοιβής, την οποία εισέπραξαν οι ίδιοι.

Επίσης ο 45χρονος συλληφθείς, με τον αγνώστων στοιχείων αναζητούμενο ομοεθνή του, την βίαζαν επανειλημμένα το τελευταίο δίμηνο.

Συνελήφθησαν δύο ακόμη άνδρες αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 19 ετών, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τέσσερις ανωτέρω αναφερθέντες ομοεθνείς τους, υποχρέωναν σε επαιτεία, κυρίως σε διασταυρώσεις φαναριών, τα δυο ανήλικα παιδιά της παθούσας, επιτηρώντας τα διακριτικά και εισέπρατταν για λογαριασμό τους το ποσό που αυτά κέρδιζαν. Οι δράστες κατά τον ίδιο τρόπο εκμεταλλεύονταν και άλλα τρία ανήλικα τέκνα.

Από την Υπηρεσία ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι Οργανισμοί-Υπηρεσίες, προκειμένου η παθούσα και τα δύο ανήλικα τέκνα της, λάβουν την απαιτούμενη προστασία και ειδική φροντίδα.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.