Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο Συμεών για τους αγρότες βρώσιμης ελιάς της Εύβοιας

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, 11:33
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ο βουλευτής Εύβοια του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το θέμα της βρώσιμης ελιάς και το εμπόριό της.

Ο κ. Κεδίκογλου για το θέμα είχε δηλώσει στην αρμόδια Επιτροπή και στον κ. Σκανδαλίδη τα εξής:

«Επειδή στην περιοχή μου έχουμε πολλούς ελαιοπαραγωγούς μου έλεγαν ότι οι τιμές ήταν παλιά στο 1,80, φέτος είναι στα 80 λεπτά, του χρόνου μπορεί να είναι στα 60 λεπτά. Ήμουν παιδάκι, όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1981 κατήγγειλε τον κακό μεσάζοντα.

Σήμερα 30 χρόνια μετά, πάλι ερχόμαστε να μιλάμε για τους μεσάζοντες και αν μεν είχαμε αυτήν την πτώση της τιμής στα ράφια των καταναλωτών, θα μπορούσα να πω ότι εν πάση περιπτώσει έχουμε φτηνά προϊόντα, έχουμε μια εσωτερική υποτίμηση όπως λέμε, το καταλαβαίνω.

Όμως να φτάνει από τον παραγωγό στο ράφι 5 φορές απάνω, γιατί είναι απροστάτευτοι έναντι των εμπόρων και ξέρετε το πείραμα με τους συνεταιρισμούς που και εμείς το βοηθήσαμε δε λειτούργησε κυρίως για λόγους διαφθοράς.

Το θέμα είναι μπορούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά είτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είτε με τα παρατηρητήρια τιμών; Ή αυτοί οι άνθρωποι είναι στο έλεος του θεού και κάθε χρόνο θα είναι μικρότερη η τιμή;»

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη το Υπουργείο είναι έτοιμο να αναλάβει δράση, να πάει κοντά στον παραγωγό μέσω των αντιπροσώπων του και να τους βοηθήσει να οργανωθούν. Παράλληλα, προωθεί τη συμβολαιακή γεωργία, με στόχο οι παραγωγοί να συναλλάσσονται απευθείας οι ίδιοι με τα σούπερ μάρκετ και τα σημεία λιανικής πώλησης.

Σχετικά θέματα:

  • Αγανακτισμένοι οι αγρότες της Βόρειας Εύβοιας. Ζητούν να σταματήσει η σε βάρος τους κερδοσκοπία. www.servitoros.gr/news/view.php/31381/
  • Ερώτηση Περλεπέ για την πάταξη της κερδοσκοπίας στη τιμή της βρώσιμης ελιάς www.servitoros.gr/news/view.php/31399/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.