Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ερώτηση Περλεπέ για την πάταξη της κερδοσκοπίας στη τιμή της βρώσιμης ελιάς

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010, 12:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στη τιμή της βρώσιμης ελιάς τόσο στο Νομό και στη Βόρεια Εύβοια, όσο και γενικότερα.

Στην ερώτηση, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Σοβαρές υπόνοιες για εναρμονισμένες τιμές από εμπόρους, στην αγορά της βρώσιμης ελιάς, αναφέρουν με σχετική καταγγελία τους, αγρότες-καλλιεργητές της Β. Εύβοιας. Οι εξαιρετικά μικρές τιμές για τους παραγωγούς με τη ραγδαία και συνεχή πτώση τους, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ψαλίδα μεταξύ αγοράς και πώλησης (φεύγει 0,80 ευρώ από τον παραγωγό και καταλήγει με 5,60 ευρώ στον καταναλωτή), δείχνουν απαράδεκτα κερδοσκοπικά παιγνίδια, που το κράτος με τους αρμόδιους φορείς του θα πρέπει να σταματήσει άμεσα".

Η κα Περλεπέ ζητά να ενημερωθεί για το αν θα υπάρξει παρέμβαση με στόχο την προστασία των αγροτών- καλλιεργητών της βρώσιμης ελιάς στη Βόρεια Εύβοια και γενικότερα από την κερδοσκοπία των μεσαζόντων σε βάρος τους.

Παράλληλα, ζητά να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να ελέγξει τα σχετικά στοιχεία και τις καταγγελίες και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.