Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Παραμένουν τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, 12:20
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Σε συνέχεια του αγώνα που ξεκίνησαν πριν από τρία περίπου χρόνια, οι Πολίτες της Βόρειας Εύβοιας, για την αναβάθμιση των παροχών υγείας στη περιοχή τους, υπενθυμίζουν, ότι η σημερινή κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας εξακολουθεί να είναι τραγική και όπως υπογραμμίζουν:

"Παρά την έλευση του ΕΚΑΒ (με μειωμένο προσωπικό και έλλειψη συνεννόησης με το Κ.Υ.) και την ανέγερση του νέου κτιρίου στο Κ.Υ. Ιστιαίας, η παντελής έλλειψη ιατρικού προσωπικού (μόνιμοι, επικουρικοί, αγροτικοί γιατροί), σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά δύσκολο τρόπο πρόσβασής μας στα κέντρα παροχής υγείας, εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα καθημερινά να μετρώνται θάνατοι και σοβαρά περιστατικά που θα μπορούσαν να αποσοβηθούν, εάν υπήρχε στοιχειώδης μέριμνα".

Σ' αυτά τα πλαίσια και μετά τις προσπάθειές τους και τις πιέσεις που άσκησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Χαλκίδας, σταματά να μετακινείται τις δύο ημέρες την εβδομάδα στο Ν. Χαλκίδας και υποχρεούται, όπως εκ της θέσεώς του επιβάλλεται, να παραβρίσκεται όλες τις ημέρες της εβδομάδας στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τους Πολίτες της Βόρειας Εύβοιας, αφού, όπως αναφέρουν, σε σχετική επιστολή τους, "επιτέλους η διοίκηση ανταποκρίθηκε ως όφειλε, στο ελάχιστο και αυτονόητο. Όμως στα σημαντικότατα θέματα της προκήρυξης θέσεων του από το 2009 υπάρχοντος οργανογράμματος, της τραγικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού, της ελλιπούς καθαριότητας, της έλλειψης προσωπικού του ΕΚΑΒ, δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.