Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εγκαινιάστηκε το αγροτικό ιατρείο Οκτωνιάς

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010, 12:17
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια του διώροφου Δημοτικού Κτιρίου που κατασκεύασε ο Δήμος Αυλώνος σε ακίνητο δωρεάς του αειμνήστου Κυριάκου Δ. Κατσικαβέλλου.

Το ακίνητο με ερειπωμένο διώροφο κτίσμα δωρήθηκε στην Κοινότητα Οκτωνιάς για να κατασκευαστεί το Αγροτικό Ιατρείο του χωριού. Με δαπάνες της Κοινότητας αποκτήθηκε και το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου.

Λόγω της κατάστασης του κτίσματος ήταν αδύνατη η αναπαλαίωσή του και έτσι ο Δήμος Αυλώνος προέβη στην κατεδάφιση και στην έκδοση νέας οικοδομικής άδειας για την κατασκευή νέου διώροφου κτιρίου. Το κτίριο αποπερατώθηκε το 2010 και υπάρχει σχετική πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου την οποία αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για να ονομαστεί προς τιμή του δωρητή «Κατσικαβέλειο Δημοτικό Κτίριο Οκτωνιάς»

Στο ισόγειο εγκαταστάθηκε το Αγροτικό Ιατρείο της Οκτωνιάς ενώ στον πρώτο όροφο διαμορφώθηκε Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων η οποία έχει διατεθεί για χρήση στους συλλόγους της Οκτωνιάς.

Τον αγιασμό στο νεόδμητο κτίριο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος προηγουμένως τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον παρακείμενο καθολικό του χωριού, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κατσούλης μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κώστα Κρόκο δήλωσαν ότι "παραδίδουν στους κατοίκους και τους φορείς του χωριού ένα πολύ χρήσιμο κτίριο ενώ οι οκτωνιάτες θα δέχονται τις υπηρεσίες του Αγροτικού Γιατρού σε ένα άνετο και φιλόξενο χώρο που μπορεί σταδιακά να αποκτήσει εξειδικευμένες υποδομές.".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.