Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Καινοτομική παρέμβαση στον οδικό άξονα Χαλκίδας-Μεσσαπίων

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010, 12:27
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» υλοποίησε με επιτυχία οικολογική - πολιτιστική παρέμβαση στον Οδικό Αξονα Χαλκίδας - Μεσσαπίων την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 - 13.30 μ.μ.

Η παρέμβαση αυτή που έγινε για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ενώ αποτελεί μια καινοτομική ενέργεια του Ινστιτούτου στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων με θέμα: Προετοιμάζω το Δρόμο με Ασφάλεια».

Συντονίστρια της δράσης ήταν η κα. Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, ενώ την οργάνωση του εγχειρήματος ανέλαβε ο κ. Γιώργος Σκαρβέλης, Σύμβουλος Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στην δράση συμμετείχαν Πρόσκοποι από τη Χαλκίδα, τη Ν. Αρτάκη και των Μεσσαπίων υπό την εποπτεία του Περιφερειακού Εφόρου Ευβοίας, κ. Δ. Καψούλη, Μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδας, υπό την εποπτεία της Αρχηγού τους κας. Δ. Βασιλειάδη, καθώς και προσωπικό και εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. του Νομού Ευβοίας.

Σκοπός της δράσης ήταν οι συμμετέχοντες:

  • Να προβούν σε καθαρισμό των πρανών του δρόμου, δίνοντας το παράδειγμα στους διερχόμενους οδηγούς να μη πετούν απορρίμματα από τα αυτοκίνητά τους.
  • Να διανείμουν υλικό του Ινστιτούτου για την Ασφαλή Οδήγηση, σε καταστήματα, καφετέριες, πεζούς καθώς και σε διερχόμενους οδηγούς και
  • Να επισημάνουν και να καταγράψουν Σημεία επικινδυνότητας του Οδικού Αξονα Χαλκίδας - Ψαχνών και να τα θέσουν μετά υπ' όψιν των αρμοδίων Αρχών.

Οι συμμετέχοντες διέτρεξαν σε 4 Ομάδες τον Οδικό Αξονα Χαλκίδας - Μεσσαπίων, αφού εφοδιάστηκαν με τον κατάλληλο εξοπλισμό (ειδικά ανακλαστικά γιλέκα, πλαστικά γάντια, πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, νερό και ενημερωτικό υλικό).

Συγκεκριμένα, οι Χαλκιδείς εθελοντές σχημάτισαν 2 ομάδες. Η πρώτη Ομάδα διέτρεξε τη μισή απόσταση από τη Χαλκίδα προς τη Ν. Αρτάκη. Η δεύτερη Ομάδα μεταφέρθηκε στη Ν. Αρτάκη και διέτρεξε την μισή απόσταση προς τη Χαλκίδα. Ακολούθως, όλοι επέστρεψαν στη Χαλκίδα.

Οι εθελοντές από τη Ν. Αρτάκη διέτρεξαν τη μισή απόσταση από την Ν. Αρτάκη προς τις Μεσσαπίες, ενώ οι εθελοντές από τις Μεσσαπίες διέτρεξαν τη μισή απόσταση από τις Μεσσαπίες προς την Ν. Αρτάκη. Ακολούθως, όλες οι ομάδες επέστρεψαν πίσω στην έδρα τους.

Σε μια απόσταση 15 χλμ. οι εθελοντές κατέγραψαν πλέον των 20 σημείων επικινδυνότητας τα οποία θα συμπεριληφθούν σε ειδικό «τεύχος αυτοψιών επικίνδυνων σημείων οδικού δικτύου» συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό για κάθε περίπτωση. Το εν λόγω τεύχος θα επιδοθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Μεγάλη ήταν η απήχηση της ενέργειας για τους κατοίκους της περιοχής και τους διερχόμενους οδηγούς. Επισημαίνεται ότι η ρίψη αντικειμένων τιμωρείται με το ποσό των 200 ευρώ από το νόμο και 10 ημέρες αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας. Ενώ, αν τα αντικείμενα κάνουν το οδόστρωμα ολισθηρό το πρόστιμο αγγίζει τα 400 ευρώ.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.