Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Το βήμα των υποψηφίων

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010, 13:11
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Γιάννης Καπόλος: "Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της πολιτικής"

"Ο 'Καλλικράτης' τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής με απαραίτητες προϋποθέσεις το όραμα, την εμπειρία και τη γνώση". Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά, κ. Καπόλος Γιάννης, απερχόμενος δήμαρχος Ιστιαίας και παράλληλα, κάνει αναφορά στους στόχους που αφορούν στη θέση που θα κατέχει η Εύβοια στη νέα περιφερειακή διοίκηση. Όπως τονίζε: "Η δημιουργία και η αποτελεσματική λειτουργία ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού θεσμού, με πλειάδα αρμοδιοτήτων και αναπτυξιακές ευθύνες, φέρνει κοντά στους πολίτες τη διοίκηση, ώστε να πάψουν να υποχρεώνονται να απευθύνονται στο κέντρο για πολλές σημαντικές υποθέσεις τους".

Την παρέλαση στο Αλιβέρι παρακολούθησε ο Γιάννης Σιαγιάννης

Στην τελετή της δοξολογίας για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Αλιβέρι παραβρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Γιάννης Σιαγιάννης. Μετά την κατάθεση στεφάνων υπέρ των πεσόντων στην πλατεία Ηρώων στο Αλιβέρι, παρακολούθησε την παρέλαση μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Εύβοια Συμεών Κεδίκογλου.

Ευαγγελία Κομματά: Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για το περιβάλλον

Τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σε περίπτωση που εκλεγεί η κα Κομματά Ευαγγελία, υποψήφια στο συνδυασμό του κ. Περήφανου Γιάννη στο δήμο Μαντουδίου - Ελυμνίων - Αγίας Αννας και τις δράσεις που θα προωθήσει αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Το πρόγραμμα δράσεων για το περιβάλλον το οποίο προτίθεμαι να προωθήσω αν εκλεχτώ, στηρίζεται στη δουλειά του τοπικού περιβαλλοντικού συλλόγου του οποίου είμαι ενεργό μέλος. Συγκεκριμένα σαν δημοτική σύμβουλος δεσμεύομαι, ότι θα επιδιώξω τα παρακάτω:

1. Ήπιες μορφές ανάπτυξης. Ναι σε Βιοτεχνικά Πάρκα (ΒΙΟΠΑ) και σε μονάδες χαμηλής όχλησης. Όχι στην δημιουργία ΒΙΠΕ και την εγκατάσταση μονάδων υψηλής όχλησης και μονάδων Σεβέζο.

2. Προώθηση της υλοποίησης της πρότασης της Νομαρχιακής Αρχής Ευβοίας του 2002 για την οίκο-τουριστικη αξιοποίηση της περιοχής Κανδηλίου. Η πρόταση συμπεριλαμβάνει την «ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος για την προσέλκυση επισκεπτών» με δημιουργία κέντρου πληροφόρησης, διαδρομών ερμηνείας περιβάλλοντος, παρατηρητήριων, πινακίδων, διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων ξεκούρασης και αναψυχής καθώς και χώρων στάθμευσης, κλπ (λεπτομέρειες εδώ www.servitoros.gr/perivallon/cat.php/3/).

3. Αποκατάσταση των περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων χώρων από παλιές εξορυκτικές και βιομηχανικές εκμεταλλεύσεις. Προσβολή στο ΣτΕ της συνταγματικότητας του νόμου 2388/96 που απαλλάσσει αυτούς που ευθύνονται από οποιαδήποτε υποχρέωση αποκατάστασης ζημιών του περιβάλλοντος από την μεταλλευτική εκμετάλλευση.

Μελέτη για μετατροπή των χώρων των λιμνών Παρασκευοράματος και Κακάβου σε υδροπάρκα και χώρους αναψυχής. Επιδίωξη της απομάκρυνσης των δεξαμενών πετρελαίου από το Κυμάσι με νομικό έλεγχο της κυριότητας τους.

4. Ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχος της ρύπανσης και της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος.

5. Παρακολούθηση και ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των υδάτων των ποταμών μας και των υγροτόπων μας.

6. Επιδίωξη να εξασφαλιστούν οι προδιαγραφές και να αποκτηθούν γαλάζιες σημαίες για παραλίες του δήμου.

7. Καταγραφή, αναγνώριση και προστασία των φυσικών τοπίων του δήμου.

8. Συστηματική προστασία των δασών.

9. Ένταξη της Κοιλάδας Προκοπίου και του δέλτα Κηρέως στο δίκτυο Νατουρα 2000 σαν Τόπος Κοινοτικής Σημασίας.

10. Προστασία και ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας του δήμου.

11. Ένταξη του δήμου στο «Σύμφωνο των δημάρχων».

12. Πρόγραμμα εκπαίδευσης/ενημέρωσης για το Τοπικό φυσικό περιβάλλον του δήμου."


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.