Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στο Αλιβέρι η Δέσποινα Σπανούδη

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010, 14:14
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του αυτοδιοικητικού κινήματος Στερεάς στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου.

Η επικεφαλής του συνδυασμού Δέσποινα Σπανούδη, στην ομιλία της τόνισε τα βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης, ως δημιούργημα των καιρών και της ανάγκης να εκφραστούν, και στο επίπεδο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τα κινήματα και οι κοινωνίες των πολιτών. "Η δημιουργία του 'Αυτοδιοικητικού κινήματος' έγινε από ενεργούς πολίτες, στους αγώνες του λαού μας τα προηγούμενα χρόνια για τα προβλήματα της περιφέρειας, οι οποίοι παραμέρισαν τις επιμέρους διαφορές τους και με άμεσες και διάφανες δημοκρατικές διαδικασίες, ανέδειξαν τους υποψηφίους και συγκρότησαν το ψηφοδέλτιό μας" ανέφερε και υπογράμμισε 'εμείς θα είμαστε παρόντες και μετά τις 7 Νοεμβρίου, στους καθημερινούς αγώνες των πολιτών για μια καλύτερη κοινωνία'.

Η κα Σπανούδη, τόνισε, μεταξύ άλλων: "Το ψηφοδέλτιό μας, είναι ανεξάρτητο από κόμματα. Προήλθε από δημοκρατικές διαδικασίες από τα κάτω. Είναι το μοναδικό με υποψήφια περιφερειάρχη γυναίκα και δύο γυναίκες σε θέση υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών. Επίσης, σε 70 συνδυασμούς στις 13 περιφέρειες, μόνο 3 έχουν υποψήφια περιφερειάρχη γυναίκα. Αγωνιζόμαστε, μαζί σας, για καλύτερη ποιοτικά ζωή. Είμαστε μαζί με τα κινήματα των πολιτών, αλληλέγγυοι με τα προβλήματα της προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων, των ανέργων και με αλληλεγγύη θα αντιμετωπίσουμε την κρίση".

Από την πλευρά της, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Δέσποινα Μαρίνου, τόνισε το συμβολικό χαρακτήρα της επιλογής του Αλιβερίου, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Εύβοιας. "Το Αλιβέρι αποτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια ένα μικρό σύμβολο των αγώνων των πολιτών κατά του λιθάνθρακα, κατά της καύσης του RDF, καθώς και για μια σειρά άλλα μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας και, ειδικά, του νομού της Εύβοιας" επεσήμανε.

Η κα Μαρίνου, ανέφερε ακόμα: "Είμαστε κάποιοι από σας. Μαζί σας αποκαλύπτουμε τα προβλήματα, μαζί σας αγωνιζόμαστε για την επίλυσή τους. Αποδείξαμε, εδώ στο Αλιβέρι, ότι όλοι μαζί μπορούμε. Καλέσαμε σήμερα εδώ, όλους τους υποψήφιους Δημάρχους του νέου Δήμου Αλιβερίου-Κύμης, για να τους πούμε ότι, αν εκλεγούμε, δεν θα υπολογίσουμε το χρώμα των συνδυασμών τους. Θα παλέψουμε μαζί τους για τα προβλήματα της περιοχής μας. Στο κάλεσμά μας, ανταποκρίθηκε μόνο ο συνδυασμός του κ. Γιάννη Σαγιάννη. Ελπίζουμε στην πορεία να ακολουθήσουν και άλλοι. Το μήνυμά μας είναι ψηφίστε πολίτες και όχι πολιτικούς, που επιβάλλουν τα κόματα".

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν οι υποψήφιοι της περιφερειακής ενότητας της Εύβοιας, όπως και το πρόγραμμα της προεκλογικής δραστηριότητας για τις επόμενες μέρες μέχρι τις εκλογές.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.