Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Παρουσίαση της δημοτικής κίνησης "Ρεύμα Ευρίπου" από τον επικεφαλής Γιώργο Βλαχογεώργο

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010, 12:56
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Το "Ρεύμα Ευρίπου", ο συνδυασμός, που θα διεκδικήσει το νέο δήμο Χαλκιδέων απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν κρύβουν την κομματική τους ταυτότητα, προέρχονται από το ΣΥΝ, αλλά πρεσβεύουν κυρίως ένα κίνημα, το οποίο δεν είναι αγκυλωμένο στις όποιες κομματικές εξαρτήσεις.

Όπως επισημαίνουν, πρόκειται για ένα "Ρεύμα" που συμβολίζει την κινηματική διάθεση και την εθελοντική προσφορά, που τους διακατέχει και το οποίο "περιβρέχεται από τους πέντε δήμους". Σαν "Ρεύμα Ευρίπου", είπε ο επικεφαλής κ. Βλαχογεωργός Γιώργος, φιλοδοξούν να πάνε κόντρα στην καθεστηκυία τάξη.

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της παρουσίασης του πρώτου πυρήνα του ψηφοδελτίου, ο κ. Βλαχογεώργιος Γιώργος αναφέρθηκε στους προγραμματικούς άξονες της δημοτικής κίνησης και τόνισε, ότι σε αυτή την εκλογική μάχη θα προτάξουν το μνημόνιο, το οποίο επηρεάζει άμεσα την ζωή των πολιτών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε: "Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, αφού πέρα από τα όσα αρνητικά έχει επιφέρει, προ των πυλών είναι και η ποινικοποίηση των ελλειμμάτων στους δήμους με το δήμαρχο να είναι ποινικά υπόλογος".

Ο κ. Βλαχογεώργος αναφερόμενος στα μέλη τα οποία αποχώρησαν συγκροτώντας τη "Δημοκρατική Αριστερά" τόνισε πως "ο πολιτικός τους σύμμαχος ο κ. Παπανδρέου τους άδειασε, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές ως δημοψήφισμα για το μνημόνιο".

Κριτική Βλαχογεώργου για τη θητεία των απερχόμενων δημάρχων

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ρεύμα Ευρίπου" άσκησε κριτική στα πεπραγμένα των δημάρχων στους δήμους που συνενώνονται. Θετικά ήταν τα σχόλια για τη θητεία του δημάρχου Νέας Αρτάκης του κ. Πρατσόλη, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός "που αντιστάθηκε στο πρόγραμμα Καλλικράτης και διαφώνησε με τη βίαιη συνένωση που επιχειρείται και που έχει στόχο την οικονομία, ενώ έδωσε λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης και παράλληλα είναι ο μόνος που παραδίδει νοικοκυρεμένο το δήμο"

Για τους υπόλοιπους δημάρχους είπε "ότι εναλλάσσονται από αποτυχημένο σε αποτυχημένο, παραμένοντας εγκλωβισμένοι στο δικομματισμό, χωρίς να έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο. Η Αυλίδα έχει να παρουσιάσει το εξασθενές χρώμιο, το Ληλάντιο πνίγεται στον Λήλαντα ποταμό και τα νερά της Ανθηδώνος είναι θάλασσα. Όσο για τον δήμαρχο Χαλκίδας κ. Ζεμπίλη τρία χρόνια έλαμψε δια της απουσίας του και η αμηχανία του σήμερα φαίνεται στην αναμόρφωση των πλατειών. Αυτή ήταν η προσφορά τους".

Δεν παρέλειψε δε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο συνυποψήφιό του κ. Παγώνη με αφορμή την ανακοίνωση του χρίσματος που έλαβε από το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας "ως άξιο λόγου το γεγονός, ότι τα κεντρικά του κόμματος πρότειναν για υποψήφιο ένα πρόσωπο που η βάση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε προτείνει, κόντρα σε κάθε λογική δημοκρατικής διαδικασίας".

Για κινήσεις που προέρχονται από το χώρο της Αριστεράς η λογική της συνύπαρξης τους βρίσκει σύμφωνους και είναι ανοιχτοί σε μελλοντική συνεργασία, διευκρινίζοντας για μία ακόμα φορά πως έχουν αποδείξει με την καθημερινή τους δράση ότι δεν έχουν κομματικές δεσμεύσεις, όταν υπερασπίζονται το δίκαιο των πολιτών.

Όσο για το διαφορετικό που έχει το ψηφοδέλτιό τους απάντησε, πως αφορά τα εξής τρία χαρακτηριστικά: "Ανακοίνωσα τον πρώτο πυρήνα τους ψηφοδελτίου, τους πρώτους φίλους που συμμετέχουν και οι λιγότεροι από τους μισούς είναι τα μέλη του ΣΥΝ. Ο τρόπος επιλογής τόσο του επικεφαλής όσο και των αρχών μας επιλέχθηκε εκτός κομματικών γραφείων. Κανένα κόμμα, ούτε και αυτό από το οποίο προέρχομαι μας έδωσε χρίσμα. Από εμάς άκουσαν το ποιος θα είναι υποψήφιος. Πολύ σημαντική,λοιπόν, διαφορά είναι το ότι δεν θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντα κανενός κόμματος και θα μπούμε αντιμέτωποι στις αποφάσεις λιτότητας και ανεργίας."

Προγραμματικοί άξονες

1. Θεσμική υποδομή

  • Εφαρμογή Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΣΠ), που επιτέλους θα καθορίζει χρήσεις γης.
  • Επέκταση του σχεδίου πόλης σε όλες τις περιοχές που εκ των πραγμάτων έχουν γίνει περιοχές κατοικίας, ένταξη νέων όπως θα προβλέπεται από τον ΓΣΠ.
  • Πιο ειδικά: Αύξηση χώρων πρασίνου, μείωση συντελεστών δόμησης, ανάληψη των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου πλην λιμανιού, ακόμα και αν χρειαστούν δικαστικά μέσα.

2. Ποιότητα Ζωής

  • Καθαριότητα: Ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με προσωπικό, γενίκευση της ανακύκλωσης
  • Κυκλοφορικό: Εφαρμογή κανονισμού πόλης: Έμφαση στα Μαζικά Μέσα Κυκλοφορίας-αποθάρρυνση χρήσης ΙΧ, πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομοι, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ.
  • Απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος.
  • Ανακατασκευή ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς σύμφωνα με την μελέτη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

3. Πολιτισμός-Αθλητισμός

  • Δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου, Κινηματογραφικής Λέσχης, αξιοποίηση «Αρέθουσας» σαν πολυχρηστικό πολιτιστικό χώρο και όχι μόνον Μουσείου, ίδρυση φεστιβάλ Σκαλκώτα.

4. Κοινωνία

  • Στήριξη ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού (μειονότητες, οικονομικά αδύνατοι, κακοποιημένο παιδί, γυναίκα) με δίκτυο γραφείων ενημέρωσης, ξενώνων κλπ.
  • Ανάληψη πρωτοβουλίας για την δημιουργία χώρου λατρείας των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας.

5. Γενικά

  • Παρεμβάσεις και πέραν των αρμοδιοτήτων του Δήμου για την δημιουργία υποδομών όπως Νοσοκομείο, οδικοί άξονες κλπ.
  • Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους πολίτες του δήμου μέσω τοπικού δικτύου.
  • Για την εξειδίκευση των προγραμματικών αξόνων ανά δημοτικό διαμέρισμα, όπως πχ παράκαμψη Βασιλικού ή Ν Αρτάκης ή ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων Αυλίδας, Λευκαντιού, Λουκισίων κλπ λειτουργεί επιτροπή προγράμματος.

Ο πρώτος πυρήνας της δημοτικής κίνησης

Υποψήφιος Δήμαρχος:

  • Βλαχογεώργος Γιώργος, Γιατρός Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:

  1. Αθανασίου Κυριακή: Αισθητικός
  2. Ακριώτη Θεοδώρα: Εικαστικός
  3. Αλεξίου Βασίλης: Επαγγελματοβιοτέχνης
  4. Αυλωνίτης Βαγγέλης: Αγρότης- συνδικαλιστής
  5. Βασιλείου Παναγιώτης: Ιδιωτικός υπάλληλος
  6. Βούλγαρης Κώστας: Ιδιωτικός υπάλληλος
  7. Δέδες Γιάννης: Ελεύθερος επαγγελματίας
  8. Δροσάτος Παναγιώτης: Ηλεκτρονικός
  9. Κολώνια Ροζίνα: Αρχαιολόγος
  10. Κότσαρης Γιώργος: Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Αποθηκών 'Carefour'
  11. Κυτίνου Όλγα: Εκπαιδευτικός
  12. Λεβέντης Κώστας: Οδοντίατρος
  13. Μαλακτάρης Σταύρος: Εκπαιδευτικός
  14. Μαρκόπουλος Χρήστος: Αστυνομικός
  15. Παπανικολάου Γιώργος: Χημικός
  16. Παππας Κώστας: Ιδιωτικός υπάλληλος
  17. Πουλιανίτου Ρούλα: Εκπαιδευτικός
  18. Ρουμελιωτάκης Θεόδωρος: Ιδιωτικός υπάλληλος
  19. Σιαμανδούρας Τάσος: Γιατρός Βιοπαθολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ
  20. Σκλαβούνος Γιώργος: Συνταξιούχος
  21. Ταπούτη Ειρήνη: Κτηνίατρος
  22. Τήνιος Γιάννης: Γιατρός Ορθοπαιδικός
  23. Χανλίδου Αλεξάνδρα: Ιδιωτική υπάλληλος


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.