Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οριοθέτηση ποταμού Λήλαντα, κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και αποζημίωση των πληγέντων

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010, 11:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Την ανάγκη να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες τόσο από τις πλημμύρες όσο και από τις πυρκαγιές στην περιοχή του δήμου Ληλαντίων, καθώς και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα επισημαίνει σε σχετική της ερώτηση η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ κα Παπανδρέου Ουρανία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Η χρόνια και επανειλημμένη αδιαφορία των αρμοδίων φορέων για την οριοθέτηση του ποταμού Λήλαντα καθώς και για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων τόσο στην εκβολή, όσο και κατά μήκος αυτού, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων της περιοχής από το 1982 μέχρι σήμερα, θέτει σε κίνδυνο την προστασία πρωταρχικά της ανθρώπινης ζωής και εν συνεχεία των περιουσιών. Οι κάτοικοι που έχασαν σε μία στιγμή τις περιουσίες τους ζητούν άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση.

Συνεπώς ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την άμεση διευθέτηση του ποταμού και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, δεδομένου των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί μετά τις 12 Σεπτεμβρίου 2009 στην περιοχή αλλά και λόγω του επερχόμενου χειμώνα;

2. Σκοπεύετε να εντάξετε τον Νομό Ευβοίας στον αναπτυξιακό νόμο για τις πυρόπληκτες και τις πλημμυροπαθείς περιοχές όπως έγινε στο Νομό Ηλείας;

3. Πότε θα γίνει και αν έχετε εξασφαλίσει τα κονδύλια για την αποκατάσταση και την αποζημίωση των πληγέντων στο έπακρο λόγω της μεγάλης ζημίας που υπέστησαν;".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.