Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Παρέμβαση Βενιζέλου ζητούν οι γονείς για την άμεση παραχώρηση του χώρου του 575 Τάγματος Πεζοναυτών

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010, 16:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Η Συντονιστική Επιτροπή Γονέων του 3ου και 6ου γυμνασίου Χαλκίδας, με επιστολή τους πλέον απευθύνονται στον υπουργό Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας την παρέμβασή για την άμεση παραχώρηση του χώρου του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, για να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση των σχολείων. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς παρουσιάζεται δυσκινησία στο θέμα από το υπουργείο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών. Παρατίθεται η επιστολή προς τον υπουργό:

"Με επείγουσα επιστολή κάλεσμα, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας ενημερωθήκαμε γονείς και μαθητές 3 ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων ότι το κτήριο όπου στεγάζονται τα δύο Γυμνάσια (3ο & 6ο) κρίθηκε επικίνδυνο μετά από μελέτη του Ο.Σ.Κ και ως εκ τούτου λόγω έλλειψης άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών κτηρίων τα σχολεία θα λειτουργούσαν απόγευμα μοιραζόμενα τα παιδιά σε άλλα όμορα σχολεία.

Οι γονείς ομόφωνα αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση ότι δεν αποδέχονται την απογευματινή λειτουργία επειδή:

  • 1) Έχουν ήδη κάνει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό
  • 2) Το απογευματινό σύστημα μάθησης έχει κριθεί αντιπαιδαγωγικό
  • 3) Σαν εργαζόμενοι γονείς δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά και να παρεμβαίνουν εγκαίρως ως οφείλουν στην ζωή των παιδιών τους που βρίσκονται στην ηλικία της εφηβείας, έκθετα στους κινδύνους που παραμονεύουν
  • 4) Οι μαθητές έχουν ήδη αρχίσει απογευματινά φροντιστήρια.

Η Γενική Συνέλευση καταδίκασε ομόφωνα τους υπεύθυνους για την καθυστέρηση ενημέρωσης των γονέων που έστελναν τα παιδιά τους σχολείο με τη ψευδαίσθηση ότι αυτό τους παρέχει ασφάλεια.

Ως προσωρινή λύση στο πρόβλημα προτάθηκε ο χώρος του 575 Τάγματος Πεζοναυτών αφού είναι ανενεργός, βρίσκεται μέσα στην πόλη, είναι επίπεδος, ασφαλής και οι εργασίες που απαιτούνται για την διαμόρφωσή του σε σχολείο θα ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών.

Με απευθείας ανάθεση από την Νομαρχία ο εργολάβος υπεσχέθη ότι τα συνεργεία του θα εργασθούν νυχθημερόν και ενώ όλοι το απεδέχθησαν λόγω της εμπειρίας του, των μηχανημάτων που διαθέτει και την έξωθεν καλή μαρτυρία το υπουργείο σας καθυστερεί αδικαιολόγητα την παραχώρηση του χώρου.

Κύριε Υπουργέ σας ενημερώνουμε ότι οι γονείς των 520 παιδιών είναι σε έξαλλη κατάσταση, τα παιδιά αποδιοργανωμένα δεν ελέγχονται, τα ναρκωτικά στη Χαλκίδα βρίσκονται σε κάθε δρόμο και πολύ φοβόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα στη πορεία.

Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και μέσω των Μ.Μ.Ε και αύριο το πρωί πραγματοποιείται πορεία μαθητών και γονέων προς την Νομαρχία προκειμένου να εκφράσουν το θυμό και την αγανάκτηση τους για την καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος.

Κύριε Υπουργέ σας παρακαλούμε θερμά να υπογράψετε άμεσα την συμφωνία παράδοσης του χώρου, λύνοντας τα προβλήματα μαθητών και γονέων ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα επεισόδια που είμαστε βέβαιοι πώς θα προκύψουν".

Σχετικό θέμα:

  • Εντείνονται οι πιέσεις για την άμεση έναρξη των εργασιών στο κτίριο του 3ου και 6ου γυμνασίων Χαλκίδας www.servitoros.gr/news/view.php/30162/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.