Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κόντρα Συμεών Κεδίκογλου - Δάβρη προκάλεσε απόφαση επιστροφής στο Κ.Υ Ιστιαίας

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010, 11:53
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου και του γιατρού κ. Δάβρη προκάλεσε, όπως φαίνεται, η απόφαση απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία σταματά η απόσπαση του κ. Δάβρη και επανέρχεται στο Κ.Υ. Ιστιαίας για πλήρη απασχόληση, όπου είναι και η οργανική του θέση, ως διευθυντής.

Αφορμή στάθηκε, σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου ένα κείμενο που διανέμεται και αφορά στο πρόσωπό του.

Απαντώντας ο βουλευτής επισημαίνει, ότι στόχος του δεν ήταν καμία πολιτική δίωξη, αλλά η διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

"Δεν θα ήταν άξιο σχολιασμού, καθώς βρίθει από ανακρίβειες, μας δίνει όμως την ευκαιρία να σχολιάσουμε συμπεριφορές σαν κι αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της υστέρηση και να κάνω κάποιες επισημάνσεις:

Έχουν όλοι οι πολίτες της χώρας και της Εύβοιας ειδικότερα, είτε βρίσκονται στην Κάρυστο είτε στην Ιστιαία είτε στην Κύμη είτε στη Χαλκίδα, ίσα δικαιώματα στην υγεία και την περίθαλψη; Πιστεύω πως ναι.

Πρέπει ένας γιατρός, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να είναι Διευθυντής και επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας Κέντρου Υγείας που έχει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, να ασκεί τα καθήκοντά του στη θέση την οποία έχει διοριστεί; Πιστεύω πως ναι.

Αν θεωρήσουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αυτονόητες, νομίζω ότι τα όσα ισχυρίζεται ο εν λόγω δείχνουν απλά περισσό θράσος. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι «ξεβολεύονται».

Σήμερα όμως, δεν έχουμε ανάγκη από ήρωες -ισχυρίζεται ότι υπηρετούσε στο νοσοκομείο σε βάρος του ελεύθερου χρόνου του (!)- αλλά από πολίτες που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους. Στις σημερινές συνθήκες, κάποιες από τις πρακτικές που στο παρελθόν ήταν ανεκτές, σήμερα δεν μπορούν να συνεχίζονται. «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Υ.Γ.: Για τα περί πολιτικών πιέσεων, διώξεων κ.λπ., το γεγονός ότι ο ίδιος δηλώνει ότι είναι στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αποδεικνύει ότι τα κίνητρά μου ήταν η διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του Κ.Υ., για το οποίο πολλά παράπονα είχα και έχω από τους συμπολίτες μου και όφειλα να πράξω το καθήκον μου προς αυτούς. (Σχετική ανακοίνωση που εκφράζει την ικανοποίησή της εξέδωσε και η Κίνηση Πολιτών Βόρειας Εύβοιας.)

Αλλωστε, για το συγκεκριμένο θέμα με την Διοικήτρια αντάλλαξα απλά επιστολές, όπου τη ρωτούσα για τη σχέση εργασίας του εν λόγω και με πληροφόρησε για την απόφαση του Δ.Σ.

Όσο για τα περί «απρεπούς συμπεριφοράς» που αναφέρει ότι του μετέφεραν τρίτοι, όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι προσπαθώ να πολιτεύομαι με το νέο ήθος που θέλουμε να φέρουμε στα πράγματα και είναι μακριά από εμένα τέτοιου είδους συμπεριφορές."


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.